Рецепт Деруни на майонезі фото

Деруни на майонезі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Картопля , Майонез
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На полуденок , На сніданок
Випічка
Кількість порцій: 3
Час приготування: 30 хв.

Деруни складають гідну конкуренцію звичним млинців, оладок і є бажаним стравою в багатьох сім'ях. Рецептів їх приготування дуже багато, ділюся одним з них, на майонезе.

Опис приготування:

Ділюся рецептом дерунів з додаванням майонезу і зеленої цибулі. Виходить дуже смачно. Не вірите? Тоді спробуйте самі!

  • Картопля - 4 штуки
  • Яйце - 1 штука
  • Зелена цибуля - 30 грам
  • Майонез - 1, 5-2 Ст. Ложки
  • Борошно - 2-3 Ст. Ложок
  • Сіль - 1 щіпка (або за смаком)
  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки (для смаження)
деруни на майонезі - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти.
деруни на майонезі - фото крок 2
Очистіть картопля, натріть на тертці, викладіть в миску. Додайте яйце, сіль, майонез, борошно. Розмішайте.
деруни на майонезі - фото крок 3
Дрібно наріжте зелену цибулю, додайте в тісто.
деруни на майонезі - фото крок 4
Розігрійте сковороду, налийте рослинне масло, смажте деруни з обох сторін до готовності і рум'яного кольору.
деруни на майонезі - фото крок 5
Подавайте деруни зі сметаною, в святковому варіанті можна подати до таких драниками ікру або солону червону рибу. Це дуже смачна страва, яке може бути як буденним, так і святковим.

Схожі рецепти