Деруни на майонезі
(покроковий рецепт з фото)
Деруни складають гідну конкуренцію звичним млинців, оладок і є бажаним стравою в багатьох сім'ях. Рецептів їх приготування дуже багато, ділюся одним з них, на майонезе.
Ділюся рецептом дерунів з додаванням майонезу і зеленої цибулі. Виходить дуже смачно. Не вірите? Тоді спробуйте самі!
- Картопля - 4 штуки
- Яйце - 1 штука
- Зелена цибуля - 30 грам
- Майонез - 1, 5-2 Ст. Ложки
- Борошно - 2-3 Ст. Ложок
- Сіль - 1 щіпка (або за смаком)
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки (для смаження)
Підготуйте інгредієнти.
Очистіть картопля, натріть на тертці, викладіть в миску. Додайте яйце, сіль, майонез, борошно. Розмішайте.
Дрібно наріжте зелену цибулю, додайте в тісто.
Розігрійте сковороду, налийте рослинне масло, смажте деруни з обох сторін до готовності і рум'яного кольору.
Подавайте деруни зі сметаною, в святковому варіанті можна подати до таких драниками ікру або солону червону рибу. Це дуже смачна страва, яке може бути як буденним, так і святковим.