Рецепт Цвєтаєвський яблучний пиріг фото

Цвєтаєвський яблучний пиріг
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні , ПП рецепти
Для дітей , На святковий стіл , Десерт
Випічка , Пироги
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Зараз вже ніхто не знає, чому цей пиріг так назвали. Але пиріг дійсно дуже смачний. Він дуже простий у приготуванні. З кислими яблуками цей пиріг виходить смачніше.

Кількість порцій: 6-7
  • Борошно - 250 грам
  • Крем - 100 грам
  • Холодне вершкове масло - 150 грам
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Крем - 200 грам (начинка)
  • Цукор - 220 грам (начинка)
  • Яйце - 1 штука (начинка)
  • Борошно - 2 Ст. Ложки (начинка)
  • Великі яблука - 4 штуки (начинка)
цвєтаєвський яблучний пиріг - фото крок 1
1. В окрему миску просіяне борошно змішати з розпушувачем. Додати в борошно нарізане масло і розтирати масло з борошном, до стану жирної крихти. У борошно додати сметану і замісити тісто. Тісто повинне вийти еластичним. Довго місити тісто не треба. Загорнуте в серветку тісто потрібно помістити в холодильник, щоб воно дійшло.
цвєтаєвський яблучний пиріг - фото крок 2
2. Щоб приготувати начинку, збиваємо сметану з цукром. Додати в неї яйце і борошно. Збивати поки цукор не розтане.
цвєтаєвський яблучний пиріг - фото крок 3
3. Яблука промити і видалити з них серцевину. Очистити від шкірки і нарізати на тонкі скибочки. Щоб яблука не потемніли, в окремій мисці яблука полити соком одного лимона.
цвєтаєвський яблучний пиріг - фото крок 4
4. Форму для запікання змастити маслом. Розкачане в пласт тісто викласти у форму. Сформувати з нього бортики. На тісто покласти яблука і залити сметанним соусом. Випікається пиріг 45- 50 хвилин в духовці з температурою 180 градусів. Перед подачею на стіл пиріг розрізається.

Схожі рецепти