Рецепт Цвєтаєвський яблучний пиріг фото

Цвєтаєвський яблучний пиріг
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні, ПП рецепти
Для дітей, На святковий стіл, Десерт
Випічка, Пироги

Зараз вже ніхто не знає, чому цей пиріг так назвали. Але пиріг дійсно дуже смачний. Він дуже простий у приготуванні. З кислими яблуками цей пиріг виходить смачніше.

Кількість порцій: 6-7
  • Борошно - 250 грам
  • Крем - 100 грам
  • Холодне вершкове масло - 150 грам
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Крем - 200 грам (начинка)
  • Цукор - 220 грам (начинка)
  • Яйце - 1 штука (начинка)
  • Борошно - 2 Ст. Ложки (начинка)
  • Великі яблука - 4 штуки (начинка)
цвєтаєвський яблучний пиріг - фото крок 1
1. В окрему миску просіяне борошно змішати з розпушувачем. Додати в борошно нарізане масло і розтирати масло з борошном, до стану жирної крихти. У борошно додати сметану і замісити тісто. Тісто повинне вийти еластичним. Довго місити тісто не треба. Загорнуте в серветку тісто потрібно помістити в холодильник, щоб воно дійшло.
цвєтаєвський яблучний пиріг - фото крок 2
2. Щоб приготувати начинку, збиваємо сметану з цукром. Додати в неї яйце і борошно. Збивати поки цукор не розтане.
цвєтаєвський яблучний пиріг - фото крок 3
3. Яблука промити і видалити з них серцевину. Очистити від шкірки і нарізати на тонкі скибочки. Щоб яблука не потемніли, в окремій мисці яблука полити соком одного лимона.
цвєтаєвський яблучний пиріг - фото крок 4
4. Форму для запікання змастити маслом. Розкачане в пласт тісто викласти у форму. Сформувати з нього бортики. На тісто покласти яблука і залити сметанним соусом. Випікається пиріг 45- 50 хвилин в духовці з температурою 180 градусів. Перед подачею на стіл пиріг розрізається.

Схожі рецепти