Цвєтаєвський яблучний пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Зараз вже ніхто не знає, чому цей пиріг так назвали. Але пиріг дійсно дуже смачний. Він дуже простий у приготуванні. З кислими яблуками цей пиріг виходить смачніше.
Кількість порцій: 6-7
- Борошно - 250 грам
- Крем - 100 грам
- Холодне вершкове масло - 150 грам
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Крем - 200 грам (начинка)
- Цукор - 220 грам (начинка)
- Яйце - 1 штука (начинка)
- Борошно - 2 Ст. Ложки (начинка)
- Великі яблука - 4 штуки (начинка)
1. В окрему миску просіяне борошно змішати з розпушувачем. Додати в борошно нарізане масло і розтирати масло з борошном, до стану жирної крихти. У борошно додати сметану і замісити тісто. Тісто повинне вийти еластичним. Довго місити тісто не треба. Загорнуте в серветку тісто потрібно помістити в холодильник, щоб воно дійшло.
2. Щоб приготувати начинку, збиваємо сметану з цукром. Додати в неї яйце і борошно. Збивати поки цукор не розтане.
3. Яблука промити і видалити з них серцевину. Очистити від шкірки і нарізати на тонкі скибочки. Щоб яблука не потемніли, в окремій мисці яблука полити соком одного лимона.
4. Форму для запікання змастити маслом. Розкачане в пласт тісто викласти у форму. Сформувати з нього бортики. На тісто покласти яблука і залити сметанним соусом. Випікається пиріг 45- 50 хвилин в духовці з температурою 180 градусів. Перед подачею на стіл пиріг розрізається.