Цибулевий пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Готуємо ніжний і смачний пиріг з начинкою з лука. Часу на підготовку йде зовсім небагато, інгредієнти - прості і бюджетні, а результат - чудовий. Ділюся хорошим рецептом цибулевого пирога.
Як ви можете переконатися нижче, рецепт приготування цибульного пирога зовсім нескладний. І, Проте, у вас вийде маленький кулінарний шедевр з простих і доступних продуктів. Коли я спекла такий пиріг в перший раз, мої домашні навіть не повірили, що начинка складається з… лука. У класичний рецепт цибулевого пирога можна вносити добавки і зміни, підганяти його під свій смак. Наприклад, можна додавати в начинку зелень, трохи дрібно посіченою шинки або копченої ковбаски. Тому - озброюємось рецептом і йдемо до плити творити маленьке цибульне диво
- Листкове тісто - 500 грам (домашнє або покупне)
- Цибуля ріпчаста - 3-4 штук (великі)
- Яйця - 3 штуки
- Крем - 3-4 Ст. Ложок
- Сир - 100 грам
- Чорний мелений перець - 2-3 Щепоток
- Сіль - 2-3 Щепоток
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки (для обжарки лука)
Цибулини очистимо й наріжемо кільцями або півкільцями.
Обсмажуємо на олії цибулю до потрібної вам ступеня готування. Хтось любить добре підсмажену цибулю, хтось - лише злегка. Я віддаю перевагу середній ступінь обсмаження. Лук начебто вже зазолотиться, але ще соковитий.
Збиваємо яйця та сметану.
Сир Natiraem. Можна на крупній тертці, а можна на дрібній. Експериментуйте:) Змішуємо сир зі сметаною і яйцями.
Розкачуємо приблизно 2/3 тесту і укладаємо в форму. Обов'язково зробіть бортики.
Викладаємо на тісто підсмажену цибулю, солимо і перчимо. Заливаємо сметанно-сирно-яєчної сумішшю.
З тесту нарізаємо смужки і укладаємо по верху пирога у вигляді сітки. Можна змастити жовтком або залишити трохи суміші для заливки і покрити нею верх майбутнього пирога. Випікаємо пиріг в розігрітій до 200 градусів духовці хвилин 30-35.