Chkmeruli грузинськи
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Чкмерулі - справжня класика грузинської кухні. Незвичайно соковите, ароматне, ніжне і смачне блюдо з курки.
Опис приготування:
Чкмерулі по-грузинськи готується просто і відносно швидко, беручи до уваги часу, коли птах маринується. Спеції беріть будь-які за смаком і наявності. Часто використовують чисто грузинську приправу хмелі-сунелі. Що стосується зелені, крім петрушки можна взяти ще кінзу. Але не всі люблять цю траву на увазі її специфічного запаху. Для приготування найчастіше беруть цілу, невелику курку. Але це не обов'язково. Від того, що ви приготуєте половину курки або окремі частини смак ніяк не постраждає. Чкмерулі - це ніжне куряче м'ясо в чудовому, ароматному і смачне вершковому соусі.
- Курка - 700 грам
- Вершкове масло - 30 грам
- Вершки - 150 мілілітрів(20% жирності)
- Часник - 4-5 зубчиків
- Перець червоний мелений - 1 Чайна ложка
- Перець чорний мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
- Сушений базалік - 1 Чайна ложка
- Петрушка - 10 грам
Підготуйте всі інгредієнти для приготування чкмерулі.
Я взяла половину великий курки. Птицю помийте, обсушити паперовим рушником. Приправте сіллю, червоним солодким меленим перцем, чорним меленим перцем, сушеним базиліком зовні і всередині. Маринують курку в спеціях мінімум 30 хвилин.
У казан викладіть шматочок вершкового масла.
Викладіть курку спочатку шкірою вниз.
Обсмажте курку з усіх боків до золотистої скоринки.
Дрібно наріжте часник і петрушку.
Наливати 100-150 мл. Води. Додайте часник і петрушку. Накрийте казан кришкою і тушкуйте курку на невеликому вогні 20-25 хвилин до готовності.
Після влийте вершки і прогрійте чкмерулі ще 10 хвилин.
Якщо курка грузин chkmeruli готовий. Подавайте з соусом.