Рецепт Буряк з чорносливом фото

Буряк з чорносливом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Буряк , Овочі , Фрукти , Сухофрукти , Чорнослив
Вегетаріанське харчування
На обід , На святковий стіл , Новий рік
Салати
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Відмінний салатик для зимового святкового столу. Приємний і пікантний смак буряка з чорносливом доповнить практично будь-яке гаряче блюдо.

Опис приготування:

Класичний рецепт приготування буряка з чорносливом дуже простий. Але це блюдо гідно того, щоб займати досить почесне місце на святковому столі. Крім того, що цей салат дуже корисний, воно виходить дуже яскравим і його можна красиво подати на стіл і цим прикрасити торжество. У моїй родині цей салат відноситься до числа найбільш популярних. Скористайтеся і ви цим простим рецептом і оціните смак буряка з чорносливом.

  • Буряк - 1 кілограм
  • Чорнослив - 300 грам
  • Горіхи волоські - 100 грам
  • Часник - 2-3 зубчиків
  • Майонез - 2-3 Ст. Ложок (за смаком
    )
буряк з чорносливом - фото крок 1
Буряк миємо й варимо до повної готовності.
буряк з чорносливом - фото крок 2
Чорнослив заливаємо гарячою водою. Якщо він жорсткий - то приблизно на пів години. Потім зливаємо воду, очищаємо чорнослив від кісточок і дрібно нарізаємо.
буряк з чорносливом - фото крок 3
Горіхи очищаємо і подрібнюємо. Можна блендером, а можна ножем або качалкою. Все залежить від вашого смаку.
буряк з чорносливом - фото крок 4
Очищаємо охолоджену буряк і натираємо на тертці.
буряк з чорносливом - фото крок 5
Додаємо очищений і подрібнений часник.
буряк з чорносливом - фото крок 6
Чорнослив і горіхи додаємо до буряка і заправляємо майонезом. Можна злегка посолити. Розмішуємо і даємо настоятися ну хоча б годинку.

Схожі рецепти