Буряк з чорносливом
(покроковий рецепт з фото)
Відмінний салатик для зимового святкового столу. Приємний і пікантний смак буряка з чорносливом доповнить практично будь-яке гаряче блюдо.
Класичний рецепт приготування буряка з чорносливом дуже простий. Але це блюдо гідно того, щоб займати досить почесне місце на святковому столі. Крім того, що цей салат дуже корисний, воно виходить дуже яскравим і його можна красиво подати на стіл і цим прикрасити торжество. У моїй родині цей салат відноситься до числа найбільш популярних. Скористайтеся і ви цим простим рецептом і оціните смак буряка з чорносливом.
- Буряк - 1 кілограм
- Чорнослив - 300 грам
- Горіхи волоські - 100 грам
- Часник - 2-3 зубчиків
- Майонез - 2-3 Ст. Ложок (за смаком
)
Буряк миємо й варимо до повної готовності.
Чорнослив заливаємо гарячою водою. Якщо він жорсткий - то приблизно на пів години. Потім зливаємо воду, очищаємо чорнослив від кісточок і дрібно нарізаємо.
Горіхи очищаємо і подрібнюємо. Можна блендером, а можна ножем або качалкою. Все залежить від вашого смаку.
Очищаємо охолоджену буряк і натираємо на тертці.
Додаємо очищений і подрібнений часник.
Чорнослив і горіхи додаємо до буряка і заправляємо майонезом. Можна злегка посолити. Розмішуємо і даємо настоятися ну хоча б годинку.