Борщ пісний
(покроковий рецепт з фото)
Борщ пісний - це така смакота! Готую його так давно, що вже забула, звідки взяла цей рецепт. Рекомендую всім, у кого ще немає в арсеналі подібного рецепта, терміново його спробувати.
Борщ пісний можна їсти і холодним. Пісний борщ - означає без м'яса. Такий борщ може бути повністю овочевим або з додаванням грибів і квасолі. Успіхів і приємного апетиту!
- Вода - 2 L
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Рослинна олія - 50 мілілітрів
- Картопля - 5 штук
- Буряк - 1 штука
- Лавровий лист - 2-3 штук
- Сіль, спеції - За смаком
- Томатна паста - 2-3 Ст. Ложок
1. Приготуйте борщ пісний за моїм рецептом. Для приготування борщу очистіть і наріжте невеликими кубиками ріпчасту цибулю.
2. На великій тертці натріть очищену свіжу моркву.
3. Розігрійте сковороду. На рослинному маслі обсмажте цибулю.
4. До обсмаженої цибулі додайте натерту моркву. Тушіте, періодично помішуючи, до м'якості.
5. Картопля очистіть і подрібніть, наріжте на невеликі кубики. Поки овочі гасяться, помістіть картопля в каструлю. Залийте водою і поставте варитися.
6. На великій тертці натріть буряк. Додайте буряк в сковороду до інших овочів. Додайте томатну пасту, Тушіте, помішуючи, до м'якості буряків.
7. Коли зажарка буде готова, додайте її в каструлю до картопляного відвару. Приправте, сіль і poperčite.
8. Принесіть свічку за смаком. Вимкніть вогонь. Дайте борщу настоятися близько 7-10 хвилин. Потім розлийте його по мисках і подайте до столу. Якщо блюдо подається не в пост, можна додати сметанку.