Бісквітний торт з лікером
(покроковий рецепт з фото)
Традиція пекти домашні торти на свято прижилася у нас в родині. І весь час я намагаюся спробувати новий рецепт. Якщо ви любитель класичних коржів і білкового крему, то цей варіант для вас.
З покрокової інструкції ви дізнаєтеся, як приготувати бісквітний торт з лікером. Будемо робити 2 крему: один для оформлення - білковий, другий для основи - на згущене молоко. Все разом дасть знайомий нам з дитинства смак. М'які коржі будуть легко різатися, а шоколадні прикраси зверху підійдуть якнайкраще.
- Згущене молоко - 420 грам (з цукром)
- Вершкове масло - 200 грам
- Борошно пшеничне - 300 грам
- Молоко - 240 мілілітрів
- Цукор білий - 690 грам(390 г - в тісто, 300 г - в білковий крем)
- Вода - 60 мілілітрів
- Яйце - 4 штуки
- Горіховий лікер - 4 Ст. Ложки(2 ст. Ложки - в білковий крем, 2 ст. Ложки - в крем з згущенки)
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
- Розпушувач - 1 Ст. Ложка
- Ванільний екстракт - 2 чайних ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Шоколад - 300 грам
- Яєчний білок - 4 штуки
1. У глибоку миску просійте борошно. Додайте розпушувач і сіль.
2. В іншому посуді перетріть м'яке масло з цукром для тесту (300 г), ваніліном і 4-ма яєчними жовтками.
3. Потім додайте суху суміш і влийте молоко. Все перемішайте.
4. Окремо збийте в піну білки. Потім акуратно перемішайте їх з основним тестом.
5. Тепер викладіть тісто в круглу форму для випічки. Запікайте бісквіт протягом 43-х хвилин при 180 градусах в духовці.
6. Поки основа остигає, зробіть крем. У сотейнику закип'ятити цукор з водою. Коли рідина перетвориться в лікер, приберіть її з плити. Додайте 2 ст. Ложки лікеру. Перемішайте. Потім збийте білки разом з сиропом і соком. Крем готовий!
7. Тим часом бісквіт розрізати на 3 коржа.
8. Потім зробіть другий крем, змішавши згущене молоко з лікером. Promazhyte їх biskvitи, викладаючи їх один на одного.
9. Потім з усіх боків змастіть торт білковим кремом.
10. І, нарешті, прикрасьте торт зверху підплавлення шоколадом. Дайте торту настоятися в холодильнику 2 годину. Приємного чаювання!