Бісквіт «Zu-Zu»
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 8
Час приготування: 3 г. 0 хв.
Цей кілограязикай торт має всього 120 грамів борошна. Все інше - це фрукти і збиті вершки. Рецепт старий і перевірений. Я йому навчився в Німеччині 30 років назад. Повітряний і дуже смачний торт.
Опис приготування:
Особливістю приготування такого торта є те, що важливо не упустити пікових станів вершків при їх збиванні. Це дуже важливо, інакше ви можете отримати замість них звичайне вершкове масло. Коржі я не робив ідеально рівними за розмірами. Верхній корж зробив трохи тонше. Так красивіше зріз шматочка торта. Загалом, виношу на ваш суд мій рецепт, як приготувати бісквіт"Зу-зу" .
- Яйце - 6 штук
- Цукровий пісок - 120 грам
- Борошно пшеничне - 120 грам
- Крохмаль - 40 грам
- Ванілін - 1 грам
- Розпушувач - 5 грам
- Сіль - Третина Чайних ложок
- Персиковий компот - 1 штука (у мене банку 850 грамів)
- Вершки від 30% - 700 грам
- Цукрова пудра - 60 грам
- Ківі - 1 штука
- Полуниця - 150 грам
Готуємо тісто: відокремивши білок від жовтка, поміщаємо в міксер з 1/3 чайною ложкою солі і збиваємо (4-5 хвилин).
Додаємо по 1 želtku, ретельно збиваючи після додавання кожного.
Всип цукровий пісок і опрацьовуємо ще 2 хвилини. Духовку тим часом ставимо прогріватися до 180 градусів.
Всип цукровий пісок і опрацьовуємо ще 2 хвилини. Духовку тим часом ставимо прогріватися до 180 градусів.
У готову суміш крізь сито всипаємо частинами всю муку, крохмаль, ванілін, розпушувач.
Перемішую тісто до однорідної маси з ідеальною текстурою.
Перемішую тісто до однорідної маси з ідеальною текстурою.
Умовно поділяю тісто на 2 рівні частини і, заливаючи в форму кожну по черзі, відправляю в духовку на 15 хвилин. Далі коржам необхідно охолонути.
Начинка: вершки жирністю не менше 30 відсотків я збиваю на малих обертах міксера разом з цукровою пудрою до пікового стану.
Нижній корж РЯСНО просочують компотом від персика і змащую тонким шаром збитих вершків.
Зверху кладу половинки персиків, покриваю вершками, заповнюючи весь простір між персиками.
Далі накладаю верхній корж, також рясно просочений рідиною з компоту, і прикрашаю спочатку вершками по колу і зверху хорошим шаром і фруктами: полуницею, ківі і залишками персиків.
Відправляю готовий торт в холодильник мінімум на 8 годин, в ідеалі це добу. Після цього торт готовий до вживання…