Бісквіт «Zu-Zu»
(покроковий рецепт з фото)
Цей кілограязикай торт має всього 120 грамів борошна. Все інше - це фрукти і збиті вершки. Рецепт старий і перевірений. Я йому навчився в Німеччині 30 років назад. Повітряний і дуже смачний торт.
Особливістю приготування такого торта є те, що важливо не упустити пікових станів вершків при їх збиванні. Це дуже важливо, інакше ви можете отримати замість них звичайне вершкове масло. Коржі я не робив ідеально рівними за розмірами. Верхній корж зробив трохи тонше. Так красивіше зріз шматочка торта. Загалом, виношу на ваш суд мій рецепт, як приготувати бісквіт "зу-зу" .
- Яйце - 6 штук
- Цукровий пісок - 120 грам
- Борошно пшеничне - 120 грам
- Крохмаль - 40 грам
- Ванілін - 1 грам
- Розпушувач - 5 грам
- Сіль - Третина Чайних ложок
- Персиковий компот - 1 штука (у мене банку 850 грамів)
- Вершки від 30% - 700 грам
- Цукрова пудра - 60 грам
- Ківі - 1 штука
- Полуниця - 150 грам

Додаємо по 1 želtku, ретельно збиваючи після додавання кожного.
Всип цукровий пісок і опрацьовуємо ще 2 хвилини. Духовку тим часом ставимо прогріватися до 180 градусів.
Всип цукровий пісок і опрацьовуємо ще 2 хвилини. Духовку тим часом ставимо прогріватися до 180 градусів.

Умовно поділяю тісто на 2 рівні частини і, заливаючи в форму кожну по черзі, відправляю в духовку на 15 хвилин. Далі коржам необхідно охолонути.

Нижній корж РЯСНО просочують компотом від персика і змащую тонким шаром збитих вершків.

Далі накладаю верхній корж, також рясно просочений рідиною з компоту, і прикрашаю спочатку вершками по колу і зверху хорошим шаром і фруктами: полуницею, ківі і залишками персиків.