Бісквіт на молоці
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 10
Час приготування: 1 г. 0 хв.
За цим рецептом виходить дуже м'який і ароматний бісквіт. Його можна подати, просто прикрасивши цукровою пудрою, до чаю на сніданок. Незважаючи на всю простоту приготування, виходить дуже вдала випічка. Розповідаю, як приготувати бісквіт на молоці.
Опис приготування:
Рецепт розрахований на приготування бісквіта в формі для випічки діаметром 20 см. Яйця і молоко підготуйте заздалегідь, так як вони повинні бути кімнатної температури. Тільки за цієї уязика вийде смачний і «правильний» бісквіт на молоці.
- Борошно пшеничне - 180 грам
- Цукор - 160 грам
- Яйця - 3 штуки
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Молоко - 100 грам
- Цукрова пудра для прикраси - 2 Ст. Ложки
1
У невеликій каструлі закип'ятіть трохи води.
2
У миску розбийте яйця і збивайте за допомогою електричного міксера, додаючи поступово цукор.
3
Поставте миску з яйцями на каструлю з киплячою водою, зменшивши вогонь до мінімуму, продовжуйте збивати яйця з цукром на водяній бані протягом 10 хвилин.
4
Потім додайте в миску рослинне масло і обережно перемішайте.
5
Поступово додаючи просіяне борошно, акуратно перемішайте тісто.
6
В останню чергу додайте молоко і також акуратно вмішати його в тісто.
7
Форму для випічки змастіть тонким шаром масла, обсипте борошном, надлишки борошна струсіть. Вилийте тісто в підготовлену форму і випікайте 35-40 хвилин при температурі 180 градусів.
8
Готовому бісквіту дайте трохи охолонути в формі, потім викладіть його на решітку на столі і дайте охолонути повністю.
9
Приємного чаювання!