Бісквіт на молоці
(покроковий рецепт з фото)
За цим рецептом виходить дуже м'який і ароматний бісквіт. Його можна подати, просто прикрасивши цукровою пудрою, до чаю на сніданок. Незважаючи на всю простоту приготування, виходить дуже вдала випічка. Розповідаю, як приготувати бісквіт на молоці.
Рецепт розрахований на приготування бісквіта в формі для випічки діаметром 20 см. Яйця і молоко підготуйте заздалегідь, так як вони повинні бути кімнатної температури. Тільки за цієї уязика вийде смачний і «правильний» бісквіт на молоці.
- Борошно пшеничне - 180 грам
- Цукор - 160 грам
- Яйця - 3 штуки
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Молоко - 100 грам
- Цукрова пудра для прикраси - 2 Ст. Ложки
1
У невеликій каструлі закип'ятіть трохи води.
2
У миску розбийте яйця і збивайте за допомогою електричного міксера, додаючи поступово цукор.
3
Поставте миску з яйцями на каструлю з киплячою водою, зменшивши вогонь до мінімуму, продовжуйте збивати яйця з цукром на водяній бані протягом 10 хвилин.
4
Потім додайте в миску рослинне масло і обережно перемішайте.
5
Поступово додаючи просіяне борошно, акуратно перемішайте тісто.
6
В останню чергу додайте молоко і також акуратно вмішати його в тісто.
7
Форму для випічки змастіть тонким шаром масла, обсипте борошном, надлишки борошна струсіть. Вилийте тісто в підготовлену форму і випікайте 35-40 хвилин при температурі 180 градусів.
8
Готовому бісквіту дайте трохи охолонути в формі, потім викладіть його на решітку на столі і дайте охолонути повністю.
9
Приємного чаювання!