Желейні цукерки
(покроковий рецепт з фото)
Хочете зробити натуральні, корисні і смачні солодощі в домашніх умовах? Тоді візьміть на замітку рецепт приготування желейних цукерок з фруктів.
Цей простий рецепт желейних цукерок підійде не тільки для свіжих ягід або фруктів, але також можна використовувати і заморожені. Такі солодощі - ідеальна заміна купівельними цукеркам, в яких консервантів набагато більше, ніж натуральних інгредієнтів.
- Груші - 4-5 штук
- Вода - 100 мілілітрів
- Цукор - За смаком
- Желатин - 30 грам
1. Для початку груші потрібно як слід вимити, трохи просушити і нарізати на 4-6 частин. Рецепт приготування желейних цукерок підійде і для інших фруктів або ягід.
2. У каструльку налити трохи води і відправити груші на вогонь. На повільному вогні проварити їх до м'якості. Для соковитих ягід вода може і не ПОНАБ. При бажанні замість води можна використовувати біле сухе вино.
3. М'які груші потрібно подрібнити за допомогою блендера або толкушкой для картоплі, а потім протерти через дрібне сито.
4. Протерте пюре відправити в каструлю і поставити на вогонь. Всипати цукор за смаком (в залежності від солодощі фруктів і смакових уподобань) і проварити близько 5 хвилин на повільному вогні до повного розчинення цукру.
5. Желатин замочити у воді на кілька хвилин. Потім влити в гаряче пюре і як слід перемішати. Якщо желатин розтанув в повному обсязі, можна відправити пюре на вогонь і злегка прогріти, але не доводити до кипіння. Отриману масу вилити у форму, попередньо застеливши її папером для випічки.
6. Желе має повністю застигнути і добре тримати форму.
7. Робочу поверхню присипати цукром, викласти пласт желе і зверху присипати ще невеликою кількістю цукру.
8. Желейні цукерки в домашніх умовах можна нарізати ножем або вирізати формочками для печива. Потім краще залишити їх ненадовго, щоб вони злегка підсохли, і можна подавати до столу.