Рецепт Зелений борщ зі щавлем фото

Зелений борщ зі щавлем
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Щавель
Вегетаріанське харчування
На обід
Борщ , Супи
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Дуже смачний і корисний зелений борщ зі щавлем і з апетитною засмажкою з томата по-українськи. Ви ще ніколи пробували такого? Тоді неодмінно спробуйте - це фантастично смачний борщ!

Опис приготування:

В Україні, особливо в південних областях, де росте і дозріває багато помідорів, часто готують це блюдо - зелений борщ зі щавлем і томатної заправочкой. І, хоча борщ виходить зовсім зеленого кольору, його називають саме так. Я розповім вам, як приготувати зелений борщ зі щавлем по одному з українських рецептів. Рецепт дуже простий, інгредієнти доступні, але страва виходить - вищий пілотаж.


  • Курка - 1/2 штуки
  • Щавель - 400 грам
  • Картопля - 5 штук
  • Морква - 1 штука
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Томати подрібнені - 200 мілілітрів
  • Зелень кропу, петрушки - 50 грам
  • Яйця - 3 штуки
  • Сіль - 1 Ст. Ложка (за смаком)
  • Крем - 100 грам
  • Перець чорний мелений - 2-3 Щепоток
  • Свиняче сало топлене - 1-2 Ст. Ложок
  • Вода - 2 L
зелений борщ зі щавлем - фото крок 1
Готуємо бульйон. Січену курку закладаємо в холодну воду, солимо і ставимо на плиту варитися.
зелений борщ зі щавлем - фото крок 2
Коли бульйон закипить, знімаємо піну.
зелений борщ зі щавлем - фото крок 3
Чистимо і моєму овочі. Нарізаємо кубиками цибулю і натираємо на тертці моркву. Обжариваем на топленом свином сале.
зелений борщ зі щавлем - фото крок 4
Коли овочі на сковорідці стануть золотистого кольору, додаємо подрібнені томати і тушкуємо ще хвилин 5.
зелений борщ зі щавлем - фото крок 5
Чистимо картоплю і нарізаємо невеликими кубиками. Відправляємо картопля в каструлю з бульйоном.
зелений борщ зі щавлем - фото крок 6
Хвилин через 15 додаємо зажарку.
зелений борщ зі щавлем - фото крок 7
Щавель ретельно миємо й дрібно нарізаємо. Відправляємо в каструлю. Варимо хвилин 5.
зелений борщ зі щавлем - фото крок 8
Варимо яйця. Остужаем, очищаємо і нарізаємо кубиками. Додаємо в борщ в кінці готування. Можна додавати безпосередньо в тарілку разом із зеленню.
зелений борщ зі щавлем - фото крок 9
Пробуємо борщ, додаємо чорний перець і, якщо необхідно, сіль. Блюдо готово! Не забудьте в кожну тарілку додати посічену зелень і сметану. Запрошую до столу!

Схожі рецепти