Заварні млинці
(покроковий рецепт з фото)
На Масляну млинцями пригощають знайомих, друзів і родичів. Наші предки пекли млинці весь тиждень, тому в запасі було багато рецептів. Розповім свій рецепт, як приготувати заварні млинці.
Основна особливість приготування заварних млинців - використання гарячої води. Важливо гарненько перемішати тісто, щоб не залишилося грудочок, тому використовую для цього міксер. Такі млинці подають зі сметаною, варенням, медом і іншими доповненнями. Млинці виходять тонкими і рум'яними.
- Молоко - 1 Склянка
- Вода - 1 Склянка (окріп)
- Борошно - 1 Склянка
- Яйце - 2 штуки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Цукор - 70 грам
- Соняшникова олія - 3 Ст. Ложки
- Вершкове масло - За смаком
1. Насамперед необхідно збити яйця. Збиваємо їх за допомогою міксера до густої, стійкої піни.
2. Додаємо сіль і цукор (не весь, пару ложок). Знову збиваємо. Важливо не відразу додавати весь цукор, а поступово, інакше маса осяде.
3. Тепер вливаємо молоко. Ще раз перемішуємо. Борошно просіваємо в миску до всіх інгредієнтів.
4. Збиваємо до однорідності, поступово збільшуючи швидкість міксера. Додайте рослинне масло.
5. Тепер закип'ятіть воду. Влийте в тісто окріп. Починайте замішувати тісто з маленькій швидкості, поступово збільшуючи потужність до максимуму. Тісто виходить дуже рідким.
6. Поставте розігріватися млинцеву сковорідку. Змастіть її за допомогою кулінарного пензлика маслом.
7. На добре розігріту сковороду виливаємо тісто (наприклад, Polovnik). Добре його розподіляємо.
8. Як тільки млинець підрум'яниться по краях, переверніть його. Потримайте ще трохи на сковороді - і зніміть.
9. Змастіть кожен готовий млинець розтопленим вершковим маслом. Так ваші млинці будуть ніжними і м'якими.