Рецепт Заварні млинці фото

Заварні млинці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Молочні продукти , Яйця , Молоко
На святковий стіл , На сніданок , Масляна
Випічка , Млинці
Кількість порцій: 10-12
Час приготування: 50 хв.

На Масляну млинцями пригощають знайомих, друзів і родичів. Наші предки пекли млинці весь тиждень, тому в запасі було багато рецептів. Розповім свій рецепт, як приготувати заварні млинці.

Опис приготування:

Основна особливість приготування заварних млинців - використання гарячої води. Важливо гарненько перемішати тісто, щоб не залишилося грудочок, тому використовую для цього міксер. Такі млинці подають зі сметаною, варенням, медом і іншими доповненнями. Млинці виходять тонкими і рум'яними.

  • Молоко - 1 Склянка
  • Вода - 1 Склянка (окріп)
  • Борошно - 1 Склянка
  • Яйце - 2 штуки
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Цукор - 70 грам
  • Соняшникова олія - 3 Ст. Ложки
  • Вершкове масло - За смаком
заварні млинці - фото крок 1
1. Насамперед необхідно збити яйця. Збиваємо їх за допомогою міксера до густої, стійкої піни.
заварні млинці - фото крок 2
2. Додаємо сіль і цукор (не весь, пару ложок). Знову збиваємо. Важливо не відразу додавати весь цукор, а поступово, інакше маса осяде.
заварні млинці - фото крок 3
3. Тепер вливаємо молоко. Ще раз перемішуємо. Борошно просіваємо в миску до всіх інгредієнтів.
заварні млинці - фото крок 4
4. Збиваємо до однорідності, поступово збільшуючи швидкість міксера. Додайте рослинне масло.
заварні млинці - фото крок 5
5. Тепер закип'ятіть воду. Влийте в тісто окріп. Починайте замішувати тісто з маленькій швидкості, поступово збільшуючи потужність до максимуму. Тісто виходить дуже рідким.
заварні млинці - фото крок 6
6. Поставте розігріватися млинцеву сковорідку. Змастіть її за допомогою кулінарного пензлика маслом.
заварні млинці - фото крок 7
7. На добре розігріту сковороду виливаємо тісто (наприклад, Polovnik). Добре його розподіляємо.
заварні млинці - фото крок 8
8. Як тільки млинець підрум'яниться по краях, переверніть його. Потримайте ще трохи на сковороді - і зніміть.
заварні млинці - фото крок 9
9. Змастіть кожен готовий млинець розтопленим вершковим маслом. Так ваші млинці будуть ніжними і м'якими.

Схожі рецепти