Запіканка з сиру з манкою в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную приготувати ніжну, смачну і корисну сирну запіканку. Цей простий десерт неодмінно припаде до смаку гостям і домочадцям.
Ніжна і повітряна запіканка, схожа на суфле, неодмінно вам сподобається. Для приготування підійде сир будь-якої жирності, але не рідкий. Якщо іншого немає, то збільште в рецепті кількість манки, довівши тісто до консистенції рідкої сметани.
- Сир - 500 грам
- Цукор - 1 Склянка(200 мл)
- Яйце - 5 штук
- Крупа манна - 0, 5 склянки
- Кефір - 1 Склянка
- Розпушувач тіста - 1 Чайна ложка
- Ванілін - 1 грам
Підготуйте всі інгредієнти.
Для додання запіканці більш ніжного смаку сир пропустіть через сито або подрібніть до однорідності блендером.
Додайте манку, розпушувач, ванілін і жовтки.
Перемішайте. Додайте кефір.
Перемішайте все ще раз і залиште на 30 хвилин, щоб манка набухла. Після збийте масу до однорідного стану. Окремо збийте білки з цукром до стійких піків і частинами додайте до сирної маси.
Акуратно перемішайте і вилийте тісто в змащену маслом чашу мультиварки. Густота тесту повинна бути по консистенції як густа сметана. Дно і боки чаші присипте манкою. Готуйте на режимі "випічка" . Потім вимкніть мультиварку і не відкриваючи кришки залиште запіканку ще на 15 хвилин.
Запіканка з сиру з манкою готова. За бажанням прикрашаємо її цукровою пудрою, свіжими ягодами або фруктами і подаємо до столу. Смачного!