Заморожений йогурт з чорницею
(покроковий рецепт з фото)
Корисне і нереально смачні ласощі для дітей і дорослих хочу запропонувати вам на замітку. Якщо ви любите домашнє морозиво, обов'язково спробуйте цю класну ягідну альтернативу:) рекомендую!
Перед вами покроковий розповідь про те, як приготувати заморожений йогурт з чорницею. В якості основи можна вибрати будь-який натуральний йогурт, бажано в міру жирний. Ягоди ж можуть бути як свіжими, так і замороженими. Якщо під рукою немає меду, можете замінити його цукром за смаком. Я можу, щіпка солі навіть в десертах обов'язкове:)
- Чорниця - 500 грам
- Йогурт - 2 склянки
- Мед - 2/3 склянки
- Лимон - 1 штука
- Сіль - 1 щіпка
1. Ягоди вимийте, обсушити, переберіть. Надішліть в невеликий сотейник, додайте мед, сік і цедру лимона, щіпку солі. Поставте на вогонь. Після закипання приберіть вогонь до мінімуму і млоїте хвилин 15.
2. Наступний етап необов'язковий, однак щоб маса була більш однорідною, я рекомендую протерти ягоди через сито. Приберіть в холодильник хвилин на 30 або в морозилку на 10.
3. Після з'єднайте з охолодженим йогуртом.
4. Надішліть отриману суміш в мороженицу. Якщо техніки немає, можна просто відправити в морозилку і кожні півгодини діставати, ретельно збивати, відправляти назад.
5. Ось такий яскравий, апетитний і корисний заморожений йогурт з чорницею вийшов. Пригощайтеся!