Закачування з рисом
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 30 хв.
Ділюся швидким і простим рецептом закачування з рисом! Блюдо варто тільки дістати і підігріти - обід готовий! Можна також брати такі заготовки в походи або використовувати їх як основу для супу. Смачно!
Опис приготування:
Цим рецептом зі мною поділився мій дідусь. Він дуже любить всілякі виїзди на природу, риболовлю і походи в цілому. Так що він точно фахівець з частини польової кухні. Він завжди з собою бере банку домашньої тушонки і ось такий гарнір. Я ж роблю заготовку невеликими порціями і додаю в бульйони. Готовий суп виходить вже через 10 хвилин!
- Помідори - 3 кілограма
- Цибуля - 1 кілограм
- Морква - 1 кілограм
- Перець болгарський - 1 кілограм
- Масло рослинне - 1 літр
- Мал - 1.5 склянки
- Часник - За смаком
- Спеції - За смаком
1. Підготуємо інгредієнти: рис промиємо і залишимо в холодній чистій воді набухати. Овочі миємо й нарізаємо.
2. Виливаємо рослинне масло в сотейник, розігріваємо його. Обсмажити спочатку цибулю з морквою, потім додамо перець. Коли овочі засмажити, додамо часник, помідори і рис. Перемішаємо, додамо спеції за смаком. На маленькому вогні тушкуємо до готовності рису.
3. Розкладаємо в підготовлену стерильну тару і закриваємо стерильною капроновою кришкою. До повного остигання зберігаємо під ковдрою. Потім - в холодильнику або в погребі.
4. Готово! При необхідності дістаємо і підігріваємо!