Рецепт Йогурт в мультиварці «Scarlett» фото

Йогурт в мультиварці «Scarlett»
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Грецька кухня
Молочні продукти, Молоко
Дієтичне харчування
На полуденок, Для дітей, На сніданок
Десерти

Домашня молочка - це не тільки смачно, але і неймовірно корисно. Саме тому поспішаю поділитися з вами простим і дуже вдалим варіантом, як приготувати йогурт в мультиварці "скарлет" .

У готовий йогурт можна додавати фрукти, ягоди, а можна просто в "чистому" вигляді подавати його до столу. Також в процесі готування можна додавати цукор, ванільний екстракт (або цукор) і все, що ви ще любите.

Смачного!

  • Молоко - 1 літр
  • Дріжджі - 1 штука
1
Відразу хочу звернути вашу увагу на те, що абсолютно все, з чим ви будете працювати (ложка, стаканчики, каструля і т.Д.) має бути простерилізовано!
2
Молоко доведіть до кипіння, а потім остудіть до 37-38 градусів. Відлийте трохи в контейнер із закваскою і перемішайте до повного розчинення. Після чого вилийте закваску до молока і ще раз перемішайте.
3
Розлийте молоко по стаканчиках. Дно чаші мультиварки застелите шматочком щільної тканини. Надішліть стаканчики в чашу.
4
Влийте теплу водичку так, щоб вона покривала приблизно 3/4 баночки.
5
Увімкніть режим Йогурт / Підігрів на пару хвилин. Тут дуже важливо стежити за температурою (найкраще скористатися термометром), так як мультиварка "скарлет" здорово перегріває на цьому режимі.
6
Через 2-3 години знову включите і прогрійте пару хвилин. Час сквашування залежить від закваски і в середньому займає від 6 до 9 годин. Температура повинна бути 37-39 градусів і підніматися не вище 40!
7
Готовий йогурт відправте в холодильник на 4-6 годин, щоб він настоявся і дозрів.

Схожі рецепти