Яблучні чіпси
(покроковий рецепт з фото)
Яблучні чіпси можна робити з будь-якого сорту яблук, і кожен раз вони виходять дуже смачними і корисними. Я пропоную приготувати яблучні чіпси, які ідеально замінять шкідливі картопляні.
Яблучні чіпси можна поєднувати з варенням або медом, а можна і просто замінити ними солодощі. Також з чіпсами можна експериментувати, наприклад, посипати перед відправкою в духовку корицею або мускатним горіхом, а можна і зробити їх з ванільним смаком. Якщо хочеться більше солодкого смаку, то зроби солодкий сироп з 80 г пісочний, трохи води, все це помісти в сковороду і трохи обсмажити яблука, щоб вони просочилися цукром, і потім випікати по тій же схемі. Вся фантазія в ваших руках, все вкладається в цей простий рецепт яблучних чіпсів
- Яблука - 4-5 штук
- Обкладинка - За смаком
Очищаємо яблука від серцевини. Можна використовувати різні сорти яблук - так смак буде більш різноманітний.
Яблука нарізаємо кільцями (не надто великими, але і не тонкими, приблизно 3 мм), не очищаючи їх від шкірки. Духовку розігріваємо до 110 градусів. Викладаємо яблука на деко, а ще краще за все, на спеціальний папір для випічки. Зверху посипаємо корицею.
Через 30 хвилин перевертаємо яблука і випікаємо стільки ж, яблука повинні трохи усохнути і стати твердими.