Вівсяні пряники
(покроковий рецепт з фото)
Пряники можна готувати з різних видів борошна, походять для пряникового тесту і вівсяні пластівці швидкого приготування. Випічка виходить ароматною і смачною, рецепт приготування дуже простий.
Прянощі підбираємо по своєму смаку. Обкладинка, кардамон, імбир і мускатний горіх вдало поєднуються в випічці. Можна додати мелену гвоздику і чорний перець.
- Яйце - 1 штука
- Борошно вівсяне - 1 Склянка
- Пластівці вівсяні - 1 Склянка
- Цукор - 0, 5 склянки
- Фруктове пюре - 2 Ст. Ложки
- Олія соняшникова рафінована - 40 мілілітрів
- Розпушувач - 0, 5 чайних ложки
- Ванільна настоянка - 1 Ст. Ложка
- Кориця мелена - 1 Чайна ложка
- Імбир мелений - 1 Чайна ложка
- Мускатний горіх - 0, 5 чайних ложки
- Кардамон мелений - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - 1 щіпка
Підготуємо інгредієнти.
У миску насипаємо цукор і сіль, додаємо яйце і все збиваємо.
Наливаємо олію і настоянку ванілі, продовжуємо збивати.
Додаємо фруктове пюре.
Висипаємо в миску вівсяні пластівці, розпушувач і трохи вівсяної муки.
Насипаємо сухі перемелені прянощі і все перемішуємо. Ми залишаємо тісто на 10-15 хвилин.
Додаємо порціями вівсяну муку і замішуємо тісто. Тісто має залишитися м'яким.
Робимо кругле печиво і викладаємо його на деко, покритий пекарської папером. Випікаємо при температурі 190 градусів близько 20 хвилин.
Вівсяні пряники готові. Пригощайтеся.