Вівсяне печиво з родзинками
(покроковий рецепт з фото)
Хрустке вівсяне печиво з родзинками готується протягом півгодини. У нього входять вівсяні пластівці, мед і родзинки. Таке печиво можна приготувати, коли гості вже на порозі, а до чаю (як на зло! ) нічого немає.
Вівсяне печиво з родзинками нагадує мені дитинство. Такими нас пригощали в дитячому садку, з кефіром. До сих пір частенько хочеться такого печива.
Ізюм можна замінити іншими сухофруктами - сушеної вишні, наприклад, або журавлиною. Можна в тісто замішати і шматочки шоколаду, і горішки. Вівсяне печиво тане в роті, особливо воно добре до чаю. Коричневий цукор можна замінити на білий, тільки тоді печиво буде більш світлим.
- Вершкове масло - 100 грам
- Коричневий цукор - 1 Склянка
- Яйця - 2 штуки
- Ваніль - 2 чайних ложки
- Мед - 1 Ст. Ложка
- Борошно - 1 Склянка
- Сода - 1 Чайна ложка
- Лимонний сік або оцет - 1-2 Ст. Ложок
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Вівсяні пластівці - 1, 5 склянки
- Ізюм - 0, 5 склянки
1. Увімкніть духовку розігріватися до 180 градусів. З'єднайте в мисці розтоплене вершкове масло і коричневий цукор. Остудіть і додайте яйця, ваніль і мед. Потім додайте борошно, корицю і погашену лимонним соком або оцтом соду. У вас повинна вийде однорідна маса.
2. Додайте вівсяні пластівці (швидкого приготування, бажано) і родзинки. Перемішайте.
3. Деко застеліть пергаментним папером. Сформуйте печиво і викладіть на папір, залиште трохи місця, т.К. Печиво виросте. Печиво за розміром і форму має нагадувати овал з чайну ложку.
4. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 10-15 хвилин. Готове вівсяне печиво з родзинками стане коричневим. Подавайте з чаєм. Смачного!