Рецепт Відкрити зітханням фото

Відкрити зітханням
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Грузинська кухня
Тісто , Молочні продукти , Сир
Вегетаріанське харчування
На полуденок , На святковий стіл
Випічка
Кількість порцій: 6
Час приготування: 2 г. 30 хв.

Ачма з сулугуні - суперкалорійное і ситне блюдо грузинської кухні, яке ще називають грузинської лазаньєю. Відноситься такий пиріг до святкових страв, а процес досить довгий і кропіткий.

Опис приготування:

Для того, щоб приготувати смачну і калорійну ачму з сулугуні, потрібно бути на кухні не новачком. Такий пиріг навряд чи можна віднести до розряду швидкої щоденної випічки, процес приготування вимагає копіткої праці. Найголовніше: шари тесту для начинки розкочуйте якомога тонше. Вдалого приготування!

  • Яйця - 2-3 грам
  • Борошно - 500 грам
  • Добре - 800 грам
  • Вершкове масло - 150 грам
  • Сіль - За смаком
відкрити зітханням - фото крок 1
Яйця змішайте з холодною кип'яченою водою і сіллю. В отриману суміш порціями додавайте борошно, замісіть туге тісто. Складіть його в пакет і відправте в холодильник на півгодини.
відкрити зітханням - фото крок 2
На плиту поставте розігріватися велику каструлю з підсоленою водою. У ній розтопіть вершкове масло. Тісто розділи 6 частин: 1 велика і 5 поменше.
відкрити зітханням - фото крок 3
Деко з високими бортиками змастіть маслом. Більшу частину тіста розкачати тонким шаром так, щоб вона була трохи більше його форми. Викладіть тісто в деко таким чином, щоб воно звисало з бортиків, змастіть його маслом, викладіть на нього 5-у частину тертого сиру сулугуні.
відкрити зітханням - фото крок 4
Тонко розкачайте інші частини тесту за розміром форми, акуратно опускайте їх в киплячу воду.
відкрити зітханням - фото крок 5
Зварене тісто спливе. Його акуратно шумівкою виловити і трохи остудіть в холодній воді.
відкрити зітханням - фото крок 6
Ретельно струсіть зайву вологу, викладіть тісто на сирний шар. Змастіть його вершковим маслом і посипте частиною сиру.
відкрити зітханням - фото крок 7
Так само поступите з іншими трьома шарами. Останній же шар тіста розкачати сирим і викладіть поверх пирога. Защипніть краю пирога, змастіть маслом. Тісто розрізати на порційні шматочки прямо в формі або просто наколи виделкою.
відкрити зітханням - фото крок 8
Випікайте ачму в духовці при температурі 200 градусів близько 40 хвилин. Готово!

Схожі рецепти