Відкрити зітханням
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6
Час приготування: 2 г. 30 хв.
Ачма з сулугуні - суперкалорійное і ситне блюдо грузинської кухні, яке ще називають грузинської лазаньєю. Відноситься такий пиріг до святкових страв, а процес досить довгий і кропіткий.
Опис приготування:
Для того, щоб приготувати смачну і калорійну ачму з сулугуні, потрібно бути на кухні не новачком. Такий пиріг навряд чи можна віднести до розряду швидкої щоденної випічки, процес приготування вимагає копіткої праці. Найголовніше: шари тесту для начинки розкочуйте якомога тонше. Вдалого приготування!
- Яйця - 2-3 грам
- Борошно - 500 грам
- Добре - 800 грам
- Вершкове масло - 150 грам
- Сіль - За смаком
Яйця змішайте з холодною кип'яченою водою і сіллю. В отриману суміш порціями додавайте борошно, замісіть туге тісто. Складіть його в пакет і відправте в холодильник на півгодини.
На плиту поставте розігріватися велику каструлю з підсоленою водою. У ній розтопіть вершкове масло. Тісто розділи 6 частин: 1 велика і 5 поменше.
Деко з високими бортиками змастіть маслом. Більшу частину тіста розкачати тонким шаром так, щоб вона була трохи більше його форми. Викладіть тісто в деко таким чином, щоб воно звисало з бортиків, змастіть його маслом, викладіть на нього 5-у частину тертого сиру сулугуні.
Тонко розкачайте інші частини тесту за розміром форми, акуратно опускайте їх в киплячу воду.
Зварене тісто спливе. Його акуратно шумівкою виловити і трохи остудіть в холодній воді.
Ретельно струсіть зайву вологу, викладіть тісто на сирний шар. Змастіть його вершковим маслом і посипте частиною сиру.
Так само поступите з іншими трьома шарами. Останній же шар тіста розкачати сирим і викладіть поверх пирога. Защипніть краю пирога, змастіть маслом. Тісто розрізати на порційні шматочки прямо в формі або просто наколи виделкою.
Випікайте ачму в духовці при температурі 200 градусів близько 40 хвилин. Готово!