Рецепт Відкрите Вірменське фото

Відкрите Вірменське
(покроковий рецепт з фото)

Вірменська кухня
Молочні продукти , Сир , Кефір , Лаваш
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Випічка , Страви з начинкою
Кількість порцій: 10
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Відкрите Вірменське - це дуже смачна страва кухні, яке готується з лаваша з сирно-сирною начинкою. Смак у ачми виходить солонуватий, а консистенція дуже м'якою і ніжною. Рекомендую!

Опис приготування:

Приготуємо ачму вірменську в домашніх умовах. Начинка для ачми готується з сиру, змішаного з тертим сиром і сіллю. Лаваші поділяємо на чотири квадрати і вимочуємо їх в кефірі. Формуємо ачму, чергуючи квадрати лаваша і начинку. Останнім шаром повинна бути начинка, присипаємо її подрібненим кропом і відправляємо блюдо в духовку. Ачма запікається 30-35 хвилин до золотистої скоринки. Хай щастить!

  • Лаваш вірменський - 2 штуки
  • Сир - 500 грам
  • Сир сулугуні - 200 грам
  • Кефір - 400 мілілітрів
  • Кріп - 1 пучок
  • Сіль - 1 Чайна ложка
відкрите Вірменське - фото крок 1
Розминаємо сир виделкою, щоб не було грудочок.
відкрите Вірменське - фото крок 2
Додайте тертий сир і сіль, ретельно перемішайте.
відкрите Вірменське - фото крок 3
Розрізаємо лаваші на чотири однакових квадарата. Викладаємо один квадрат на глибоке деко і змащуємо його кефіром.
відкрите Вірменське - фото крок 4
Зверху розкладаємо 1/4 частини сирно-сирної начинки. Наступний лист лаваша вимочуємо в кефірі і укладаємо на начинку. Таким чином формуємо ачму, чергуючи листи лаваша і начинку. Верхній шар - начинка.
відкрите Вірменське - фото крок 5
Присипаємо ачму подрібненим кропом. Відправляємо блюдо в духовку на 35 хвилин, температура 180 градусів.
відкрите Вірменське - фото крок 6
Смачного!

Схожі рецепти