Відкрите Вірменське
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 10
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Відкрите Вірменське - це дуже смачна страва кухні, яке готується з лаваша з сирно-сирною начинкою. Смак у ачми виходить солонуватий, а консистенція дуже м'якою і ніжною. Рекомендую!
Опис приготування:
Приготуємо ачму вірменську в домашніх умовах. Начинка для ачми готується з сиру, змішаного з тертим сиром і сіллю. Лаваші поділяємо на чотири квадрати і вимочуємо їх в кефірі. Формуємо ачму, чергуючи квадрати лаваша і начинку. Останнім шаром повинна бути начинка, присипаємо її подрібненим кропом і відправляємо блюдо в духовку. Ачма запікається 30-35 хвилин до золотистої скоринки. Хай щастить!
- Лаваш вірменський - 2 штуки
- Сир - 500 грам
- Сир сулугуні - 200 грам
- Кефір - 400 мілілітрів
- Кріп - 1 пучок
- Сіль - 1 Чайна ложка
Розминаємо сир виделкою, щоб не було грудочок.
Додайте тертий сир і сіль, ретельно перемішайте.
Розрізаємо лаваші на чотири однакових квадарата. Викладаємо один квадрат на глибоке деко і змащуємо його кефіром.
Зверху розкладаємо 1/4 частини сирно-сирної начинки. Наступний лист лаваша вимочуємо в кефірі і укладаємо на начинку. Таким чином формуємо ачму, чергуючи листи лаваша і начинку. Верхній шар - начинка.
Присипаємо ачму подрібненим кропом. Відправляємо блюдо в духовку на 35 хвилин, температура 180 градусів.
Смачного!