Рецепт Весняний зелений суп зі щавлем фото

Весняний зелений суп зі щавлем
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Крупи , Щавель
Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні , ПП рецепти
На обід
Супи
Кількість порцій: 6
Час приготування: 30 хв.

Рецепт приготування весняного зеленого супу зі щавлем. Напевно, через зеленого щавлю це блюдо ще називають «зеленим борщем».

Опис приготування:

Навесні дуже добре додавати першу зелень, яка містить в собі велику кількість вітамінів, в що готують їжу. Якраз для приготування цієї страви і потрібно багато зелені, а значить, і вітамінів в ньому буде багато.

  • Яйце - 1 штука
  • Пучок Зеленого лука - 1 штука
  • Жмені щавлю - 4 штуки
  • Картопля - 5 штук
  • Ріпчаста цибуля - 1 штука
  • Пучок кропу - 1 штука
  • Жмені Ріса - 2 штуки
  • Пучок Петрушки - 1 штука
  • Морква - 1 штука
весняний зелений суп зі щавлем - фото крок 1
1. Спочатку необхідно почистити моркву, цибуля і картопля. Потім все помити і нарізати невеликими кубиками картоплю, а моркву натерти на терку. Як тільки вода в каструлі закипить, кидаємо туди цілу цибулину і моркву. Тепер слід зменшити вогонь і хвилини через дві всипати картоплю, а потім промитий рис.
весняний зелений суп зі щавлем - фото крок 2
2. На півгодини в холодну воду замочуємо зелень. Це робиться для того, щоб очистити від бруду і піску. Потім в проточній воді промиваємо всю зелень і дрібно нарізаємо. Коли звариться картопля, потрібно буде вийняти цибулину. Після додаємо зелень.
весняний зелений суп зі щавлем - фото крок 3
3. Хвилини через три додаємо сирого рослинного масла, збитого яйця і зеленого часнику. У пітному варіанті приготування цієї страви яйце не додається.
весняний зелений суп зі щавлем - фото крок 4
4. Перчити і солити за смаком, хвилини три даємо супу покипіти і можна знімати з вогню. Накриваємо щільно кришкою і хвилин двадцять даємо настоятися. Прикрашаємо будь-якою зеленню і подаємо.

Схожі рецепти