Рецепт Весняний зелений суп зі щавлем фото

Весняний зелений суп зі щавлем
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Крупи, Щавель
Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні, ПП рецепти
На обід
Супи

Рецепт приготування весняного зеленого супу зі щавлем. Напевно, через зеленого щавлю це блюдо ще називають «зеленим борщем».

Навесні дуже добре додавати першу зелень, яка містить в собі велику кількість вітамінів, в що готують їжу. Якраз для приготування цієї страви і потрібно багато зелені, а значить, і вітамінів в ньому буде багато.

  • Яйце - 1 штука
  • Пучок Зеленого лука - 1 штука
  • Жмені щавлю - 4 штуки
  • Картопля - 5 штук
  • Ріпчаста цибуля - 1 штука
  • Пучок кропу - 1 штука
  • Жмені Ріса - 2 штуки
  • Пучок Петрушки - 1 штука
  • Морква - 1 штука
весняний зелений суп зі щавлем - фото крок 1
1. Спочатку необхідно почистити моркву, цибуля і картопля. Потім все помити і нарізати невеликими кубиками картоплю, а моркву натерти на терку. Як тільки вода в каструлі закипить, кидаємо туди цілу цибулину і моркву. Тепер слід зменшити вогонь і хвилини через дві всипати картоплю, а потім промитий рис.
весняний зелений суп зі щавлем - фото крок 2
2. На півгодини в холодну воду замочуємо зелень. Це робиться для того, щоб очистити від бруду і піску. Потім в проточній воді промиваємо всю зелень і дрібно нарізаємо. Коли звариться картопля, потрібно буде вийняти цибулину. Після додаємо зелень.
весняний зелений суп зі щавлем - фото крок 3
3. Хвилини через три додаємо сирого рослинного масла, збитого яйця і зеленого часнику. У пітному варіанті приготування цієї страви яйце не додається.
весняний зелений суп зі щавлем - фото крок 4
4. Перчити і солити за смаком, хвилини три даємо супу покипіти і можна знімати з вогню. Накриваємо щільно кришкою і хвилин двадцять даємо настоятися. Прикрашаємо будь-якою зеленню і подаємо.

Схожі рецепти