Весняний зелений суп зі щавлем
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування весняного зеленого супу зі щавлем. Напевно, через зеленого щавлю це блюдо ще називають «зеленим борщем».
Навесні дуже добре додавати першу зелень, яка містить в собі велику кількість вітамінів, в що готують їжу. Якраз для приготування цієї страви і потрібно багато зелені, а значить, і вітамінів в ньому буде багато.
- Яйце - 1 штука
- Пучок Зеленого лука - 1 штука
- Жмені щавлю - 4 штуки
- Картопля - 5 штук
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Пучок кропу - 1 штука
- Жмені Ріса - 2 штуки
- Пучок Петрушки - 1 штука
- Морква - 1 штука
1. Спочатку необхідно почистити моркву, цибуля і картопля. Потім все помити і нарізати невеликими кубиками картоплю, а моркву натерти на терку. Як тільки вода в каструлі закипить, кидаємо туди цілу цибулину і моркву. Тепер слід зменшити вогонь і хвилини через дві всипати картоплю, а потім промитий рис.
2. На півгодини в холодну воду замочуємо зелень. Це робиться для того, щоб очистити від бруду і піску. Потім в проточній воді промиваємо всю зелень і дрібно нарізаємо. Коли звариться картопля, потрібно буде вийняти цибулину. Після додаємо зелень.
3. Хвилини через три додаємо сирого рослинного масла, збитого яйця і зеленого часнику. У пітному варіанті приготування цієї страви яйце не додається.
4. Перчити і солити за смаком, хвилини три даємо супу покипіти і можна знімати з вогню. Накриваємо щільно кришкою і хвилин двадцять даємо настоятися. Прикрашаємо будь-якою зеленню і подаємо.