Венесуельський банановий торт
(покроковий рецепт з фото)
Венесуельський банановий торт - це дуже простий у приготуванні, але шалено смачний десертний торт, популярний в Венесуелі.
У нашій родині банани - улюблений фрукт, тому всілякі бананові десерти завжди вітаються. Одна з останніх знахідок - це венесуельський банановий торт. Рецепт відкопала в одному кулінарному журналі і відразу зрозуміла - це те, що треба. Швидкий і вельми простий у приготуванні, що не вимагає хитрих і важкодоступних інгредієнтів, смачний і красивий.
- Борошно - 1, 5 склянки
- Цукор - 4 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 120 грам
- Яйця - 3 штуки
- Банани - 5 штук
- Грецькі горіхи - 1/2 склянки
- Ізюм - 1/2 склянки
- Обкладинка - 1/2 чайних ложки
- Мускатний горіх - 1/4 чайних ложки
- Перець духмяний - 1/2 чайних ложки
- Імбир - 1/2 чайних ложки
- Ванілін - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
Починаємо з тіста. Змішуємо борошно, цукор, сіль, 100 грамів вершкового масла і жовтки. Замішуємо з цього м'яке еластичне тісто.
Тісто загортаємо в плівку і ставимо в холодильник.
Тепер, поки тісто в холодильнику, займаємося начинкою. Банани очищаємо від шкірки, нарізаємо на невеликі шматочки і подрібнюємо за допомогою блендера до стану пюре. Ізюм, тим часом, замочуємо у воді.
Змішуємо бананове пюре, цукор, ванілін і прянощі. Збиваємо за допомогою міксера, потім додаємо в суміш подрібнені горіхи і родзинки.
Тісто дістаємо з холодильника, розгортаємо з нього велику корж. Беремо форму для випікання (діаметр - близько 25 см), змащуємо вершковим маслом, викладаємо в нього тісто. Виделкою робимо невеликі дірочки в тесті.
В іншій ємності збиваємо білки з сіллю до стану крутий піни. Змішуємо піну з бананової сумішшю.
Виливаємо начинку на тісто. Ставимо в духовку, розігріту до 200 градусів, випікаємо 5 хвилин, після чого зменшуємо температуру до 180 градусів і випікаємо ще 25 хвилин до готовності. Подавати охолодженим.