Великодні пряники
(покроковий рецепт з фото)
Така красива і ароматна випічка прикрасить ваш святковий стіл. Великодні пряники можна піднести як сувенір друзям, і ваші діти будуть з задоволенням ласувати ними. Світлої вам Великодня!
У цьому рецепті, як приготувати великодні пряники, я покажу вам тонкощі пряникового тесту і розповім склад спецій для нього. Традиційно в пряникові тісто додають корицю, кардамон, імбир, гвоздику, запашний перець, мускатний горіх. Кориці - 2 частини, гвоздики - 1/3 частини, інші спеції - по 1 частини. Але ви дивіться самі, які спеції і скільки додавати.
Щоб розфарбувати пряники, приготуйте цукрову глазур. Зараз продається безліч видів кондитерської кольорової глазурі або мастики для прикраси, але я віддаю перевагу натуральні барвники або взагалі відмовляюся від них. До речі, готувати і розфарбовувати пряники - дуже веселе заняття, обов'язково залучайте до нього своїх дітей! Готуйте з задоволенням!
- Борошно житнє обдирне - 250 грам
- Борошно пшеничне - 400 грам
- Мед - 90 грам
- Вершкове масло - 90 грам
- Яйце - 4 штуки
- Цукрова пудра - 400 грам (по 200 г в тісто і в глазур)
- Сода - 1 Чайна ложка
- Какао - 3 чайних ложки
- Спеції - 2-3 чайних ложок (суміш: обкладинка, кардамон, імбир, гвоздика, запашний перець, мускатний горіх)
- Білок яєчний - 1 штука











