Рецепт Великодні пряники фото

Великодні пряники
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Борошно , Молочні продукти , Яйця , Вершкове масло , Імбир , Мед
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл , Пасха
Випічка , Пряники
Кількість порцій: 10
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Така красива і ароматна випічка прикрасить ваш святковий стіл. Великодні пряники можна піднести як сувенір друзям, і ваші діти будуть з задоволенням ласувати ними. Світлої вам Великодня!

Опис приготування:

У цьому рецепті, як приготувати великодні пряники, я покажу вам тонкощі пряникового тесту і розповім склад спецій для нього. Традиційно в пряникові тісто додають корицю, кардамон, імбир, гвоздику, запашний перець, мускатний горіх. Кориці - 2 частини, гвоздики - 1/3 частини, інші спеції - по 1 частини. Але ви дивіться самі, які спеції і скільки додавати.

Щоб розфарбувати пряники, приготуйте цукрову глазур. Зараз продається безліч видів кондитерської кольорової глазурі або мастики для прикраси, але я віддаю перевагу натуральні барвники або взагалі відмовляюся від них. До речі, готувати і розфарбовувати пряники - дуже веселе заняття, обов'язково залучайте до нього своїх дітей! Готуйте з задоволенням!


  • Борошно житнє обдирне - 250 грам
  • Борошно пшеничне - 400 грам
  • Мед - 90 грам
  • Вершкове масло - 90 грам
  • Яйце - 4 штуки
  • Цукрова пудра - 400 грам (по 200 г в тісто і в глазур)
  • Сода - 1 Чайна ложка
  • Какао - 3 чайних ложки
  • Спеції - 2-3 чайних ложок (суміш: обкладинка, кардамон, імбир, гвоздика, запашний перець, мускатний горіх)
  • Білок яєчний - 1 штука
великодні пряники - фото крок 1
Відміряйте всі необхідні інгредієнти.
великодні пряники - фото крок 2
Мед і вершкове масло розтопіть на повільному вогні в каструлі з товстим дном або на водяній бані. Додайте соду, з'явиться піна, зніміть з вогню.
великодні пряники - фото крок 3
Тим часом збийте 4 яйця і 200 г цукрової пудри в пишну світлу піну.
великодні пряники - фото крок 4
Додайте теплу медову суміш, продовжуючи збивати.
великодні пряники - фото крок 5
Змішайте борошно пшеничне, борошно житнє, какао і спеції, додайте поступово в яєчно-медову суміш і замісити тісто. Спочатку міксером.
великодні пряники - фото крок 6
Потім руками. Розділити тісто 4 частини, загорніть в харчову плівку і залиште на 1 годину в холодильнику.
великодні пряники - фото крок 7
Візьміть частина тесту з холодильника, розкачайте в тонкий пласт, товщиною близько 0, 5 см. Намагайтеся розкачати так, щоб не було бульбашок. Постинаєте пряники формочками або виріжте за шаблоном.
великодні пряники - фото крок 8
Застеліть деко пергаментом для випічки і викладіть на нього заготовки пряників.
великодні пряники - фото крок 9
Випікайте пряники в розігрітій до 150 градусів духовці до рум'яної скоринки протягом 10-12 хвилин. Слідкуйте за своєю духовкою.
великодні пряники - фото крок 10
Для глазурі яєчний білок збийте з цукровою пудрою. Помістіть глазур в кондитерський мішок або файл. Відріжте ножицями дуже маленький кінчик мішка.
великодні пряники - фото крок 11
Нанесіть візерунок на пряники.
великодні пряники - фото крок 12
Світлої вам Великодня!

Схожі рецепти