Рецепт Варення з чорниці фото

Варення з чорниці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Чорниця
Вагітним і годуючим
Для дітей , Десерт
Заготовки , Варення
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Варення з чорниці - одне з найбільш смачних і корисних, воно користується великим попитом і у дітей, і у дорослих. Заготовлене на зиму варення з чорниці можна їсти сирим або використовувати в готуванні.

Опис приготування:

Варення з чорниці під силу приготувати кожному, оскільки готується воно як раз-два-три. Беремо ягоди, нагріваємо їх до такого стану, коли пустять сік, додаємо цукор, залишаємо охолонути - і наше чорничне варення готове, залишається лише закатати його по банках. Дійсно доступний і простий рецепт варення з чорниці.

  • Чорниця - 4 склянки
  • Цукор - 0, 5 склянки
варення з чорниці - фото крок 1
Спершу беремо нашу чорницю, моєму, очищаємо від всяких листочків і паличок, які часто трапляються в чорниці (особливо, якщо самі збирали).
варення з чорниці - фото крок 2
Розігріваємо глибоку сковороду і всипаємо туди вимиту і обсохлу чорницю. Вогонь повинен бути невеликим, щоб чорниця пустила сік.
варення з чорниці - фото крок 3
Помішуємо чорницю і чекаємо, коли вона пустить сік.
варення з чорниці - фото крок 4
Коли чорниця в сковороді закипить, в цю чорничну масу потрібно всипати цукор. Висипаємо і розмішуємо.
варення з чорниці - фото крок 5
Секунд 30 після додавання цукру помішувати чорницю, потім переливаємо масу в каструлю. Даємо трохи відстоятися - про час.
варення з чорниці - фото крок 6
Розливаємо остигле варення по чистим, бажано стерилізованих банках. Зберігати в сухому прохолодному місці. Приємного апетиту

Схожі рецепти