Варення з чорниці
(покроковий рецепт з фото)
Варення з чорниці - одне з найбільш смачних і корисних, воно користується великим попитом і у дітей, і у дорослих. Заготовлене на зиму варення з чорниці можна їсти сирим або використовувати в готуванні.
Варення з чорниці під силу приготувати кожному, оскільки готується воно як раз-два-три. Беремо ягоди, нагріваємо їх до такого стану, коли пустять сік, додаємо цукор, залишаємо охолонути - і наше чорничне варення готове, залишається лише закатати його по банках. Дійсно доступний і простий рецепт варення з чорниці.
- Чорниця - 4 склянки
- Цукор - 0, 5 склянки
Спершу беремо нашу чорницю, моєму, очищаємо від всяких листочків і паличок, які часто трапляються в чорниці (особливо, якщо самі збирали).
Розігріваємо глибоку сковороду і всипаємо туди вимиту і обсохлу чорницю. Вогонь повинен бути невеликим, щоб чорниця пустила сік.
Помішуємо чорницю і чекаємо, коли вона пустить сік.
Коли чорниця в сковороді закипить, в цю чорничну масу потрібно всипати цукор. Висипаємо і розмішуємо.
Секунд 30 після додавання цукру помішувати чорницю, потім переливаємо масу в каструлю. Даємо трохи відстоятися - про час.
Розливаємо остигле варення по чистим, бажано стерилізованих банках. Зберігати в сухому прохолодному місці. Приємного апетиту