Варення малинове
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 2
Час приготування: 30 хв.
Домашні заготовки - це не тільки спосіб зберегти овочі та фрукти на зиму, але і можливість продовжити літо, насолоджуючись апетитними і корисними смаколиками. Спробуйте обов'язково цей рецепт!
Опис приготування:
Хочу запропонувати вашій увазі досить простий спосіб, як приготувати варення малинове. Мінімум зусиль вам буде потрібно докласти, щоб зробити таку класну заготовку. Варення прекрасно підійде до чаю, до найрізноманітніших десертів, а також в якості натурального ліки в період застуди.
- Малина - 500 грам
- Цукор - 500 грам
1. Свіжі ягоди - основа нашого варення.
2. Баночки обов'язково потрібно простерилізувати не менше 10 хвилин.
3. Вимиті і обсушені ягоди відправте в глибоку каструлю. Всипте цукор.
4. Розімніть все (зручно використовувати для цього толкушку для картоплі) до появи соку.
5. Поставте каструлю на вогонь. Доведіть до кипіння. Якщо під рукою є термометр, слідувати, щоб температура була близько 104-х градусів. Якщо вона менше, додайте ще трохи цукру.
6. Розлийте варення по стерилізованим раніше баночках. Накрийте кришками.
7. І в киплячій воді простерилизуйте ще хвилин 7-10. Після остудіть і приберіть в темне прохолодне місце.