Рецепт Варення малинове фото

Варення малинове
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Малина
Літні
Заготовки , Варення
Кількість порцій: 2
Час приготування: 30 хв.

Домашні заготовки - це не тільки спосіб зберегти овочі та фрукти на зиму, але і можливість продовжити літо, насолоджуючись апетитними і корисними смаколиками. Спробуйте обов'язково цей рецепт!

Опис приготування:

Хочу запропонувати вашій увазі досить простий спосіб, як приготувати варення малинове. Мінімум зусиль вам буде потрібно докласти, щоб зробити таку класну заготовку. Варення прекрасно підійде до чаю, до найрізноманітніших десертів, а також в якості натурального ліки в період застуди.

  • Малина - 500 грам
  • Цукор - 500 грам
варення малинове - фото крок 1
1. Свіжі ягоди - основа нашого варення.
варення малинове - фото крок 2
2. Баночки обов'язково потрібно простерилізувати не менше 10 хвилин.
варення малинове - фото крок 3
3. Вимиті і обсушені ягоди відправте в глибоку каструлю. Всипте цукор.
варення малинове - фото крок 4
4. Розімніть все (зручно використовувати для цього толкушку для картоплі) до появи соку.
варення малинове - фото крок 5
5. Поставте каструлю на вогонь. Доведіть до кипіння. Якщо під рукою є термометр, слідувати, щоб температура була близько 104-х градусів. Якщо вона менше, додайте ще трохи цукру.
варення малинове - фото крок 6
6. Розлийте варення по стерилізованим раніше баночках. Накрийте кришками.
варення малинове - фото крок 7
7. І в киплячій воді простерилизуйте ще хвилин 7-10. Після остудіть і приберіть в темне прохолодне місце.

Схожі рецепти