Вафлі з ваніллю
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування дріжджових вафель з ванільним екстрактом.
Ніжні ароматні вафлі добре подавати до чашечки кави або чаю з вершковим маслом, сиропом або бананами.
- Вершкового масла - 7 Ст. Ложок
- Коричневого сахара - 3 Ст. Ложки
- Солі - 3/4 чайних ложки
- Ванільного екстракту - 1 Чайна ложка
- Яйця - 2 штуки
- Дріжджів - 1 1/2 чайних ложки
1. У невеликій каструлі нагріти молоко, поки воно не стане гарячим. Чи не кип'ятити! Вилити молоко у велику миску і додати топлене вершкове масло, коричневий цукор, сіль і ванільний екстракт. Помішуйте, поки суміш не охолоне до кімнатної температури.
2. Додати яйця, борошно, сіль і дріжджі і перемішати все разом. Якщо є кілька грудочок, це нормально. Накрити суміш пластиковою плівкою і чистим кухонним рушником і залишити підніматися на 1-1 1/2 годину. Ви можете відразу приготувати вафлі в цей момент або помістити тісто в холодильник на ніч. Вийняти тісто з холодильника за годину до початку готування. Перемішати тісто і дати йому нагрітися до кімнатної температури.
3. Нагріти вафельницю і скропити олією в спреї. Додати 1 1/2 склянки тесту (в залежності від розміру вашої вафельниці) і готувати вафлі до золотистого кольору. Повторити з рештою тестом. Подавати вафлі з шматочком вершкового масла, сиропом або скибочками бананів.