Вафлі з халвою
(покроковий рецепт з фото)
Домашні хрусткі вафлі з ніжним ароматом і зі смаком халви сподобаються не тільки дітям, але і дорослим. Вони відмінно підійдуть до ранкової кави або як десерт на свято. Це дуже смачно, повірте!
Я дуже давно не готував вафлі, вафельницу закинув на антресолі, і лежала вона там довго. Але одного разу мої улюблені племінники прийшли до мене в гості, так би язикати - на чай, а солодощів в будинку не було, крім халви (халву дітлахи не надто любили). Хотілося догодити маленьким ласунам, і я вирішив приготувати смачні домашні товсті вафлі. Довелося згадувати, як приготувати вафлі з халвою. Вийшла смачна випічка, яку племінники умялі і без чаю. Рецепт приготування цієї смачної випічки перед вами, користуйтеся на здоров'я!
- Борошно - 150 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Вершки 33% - 100 мілілітрів
- Яйце - 3 штуки
- Цукор - 35 грам
- Халва - 50 грам
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
Для приготування тіста на вафлі нам необхідно масло кімнатної температури, тому потрібно завчасно дістати його з холодильника. Збиваємо масло і цукор за допомогою міксера.
Додаємо по черзі до маслу яйця і вершки, при цьому не перестаємо збивати.
Висипаємо в отриману масу халву, все перемішуємо. У мене була халва шматком, і я її натер на тертці.
Після цього додаємо просіяне борошно і розпушувач. Утворені тісто ще раз збиваємо міксером.
Електровафельніцу ми нагріли, тепер викладаємо по 2 повних і ще трохи столових ложок тесту в центр. Випікаємо до золотистого кольору або трохи більше, якщо любите засмажені вафлі. У мене вистачило 3 хвилини, щоб вони добре запеклася.
Готові вафлі прохолоджуйте на решітці і викладайте по одній, не накладаються вафлі один на одного - тоді вони будуть хрусткими.
Коли вафлі охолонуть, їх можна скласти на тарілку. Вафлі подавайте до чаю або кави, посипте цукровою пудрою або полийте медом. А ще їх можна подавати разом з кульками морозива.