Торт желейний зі сметаною
(покроковий рецепт з фото)
Для приготування цього тортика вам не знадобиться духовка. Усе, що потрібно зробити - це збити сметану і залити нею ягоди. Трохи терпіння - і на вашому столі виявиться смачний і красивий тортик.
Щоб приготувати смачний желейний торт, вам обов'язково знадобляться ягоди. Вони прекрасно відтіняють смак сметани. Ви можете не класти в торт печиво, тоді він буде менш калорійним. Щоб дізнатися, як приготувати торт желейний зі сметаною, читайте цей рецепт.
- Крем 20% - 350 грам
- Ягоди свіжозаморожені - 150 грам
- Печиво пісочне - 150 грам
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Желатин - 30 грам
- Холодна вода - 1/2 склянки
Візьміть чистий і сухий стакан, всипте в нього желатин. Залийте його холодною водою і розмішайте. Залиште желатин набухати на півгодини.
У каструльку налийте води. Поставте в неї склянку з желатином і помістіть всю конструкцію на плиту. Увімкніть повільний вогонь і постійно помішуйте желатин, поки він не перетвориться в однорідну масу.
У миску з високими бортиками викладіть сметану. Додайте до неї цукор і збийте інгредієнти на великій швидкості міксером, поки цукор повністю не розчиниться. Потім тонкою цівкою влийте розтоплений желатин, не перестаючи збивати сметану.
Застелите чисту суху миску харчовою плівкою. Разморозьте ягоди, промийте їх. Можна використовувати свіжі ягоди або нарізані фрукти по сезону. Викладіть їх на харчову плівку в миску. Додайте до ягід поламане руками печиво.
Залийте ягоди збитою сметаною і розрівняйте її. Поставте торт в холодильник на кілька годин. Він повинен повністю застигнути. Потім переверніть миску на тарілку і звільніть торт від харчової плівки.