Торт «Зебра» (класичний рецепт)
(покроковий рецепт з фото)
Це дуже оригінальний і смачний торт, який можна готувати навіть без крему. Тоді це буде пиріг на швидку руку. В даному випадку представлений торт "зебра" (класичний рецепт) зі сметанним кремом.
Такий торт не тільки здивує своїм зовнішнім виглядом гостей, але і побалує їх смакові рецептори. Готується він легко, але не швидко. На весь процес в середньому йде близько 3 годин, а застигає торт близько 5 годин. Завдяки незвичайному способу приготування, він виходить багатошаровим в розрізі і дуже ароматним.
- Крем - 900 грам(500 в тісто і 400 в вершках)
- Цукор - 350 грам(300 в тісто і 150 в вершках)
- Яйця - 5 штук
- Борошно - 350 грам
- Какао - 2 Ст. Ложки
- Ванільний цукор - 1 За смаком
- Шоколад - 1 За смаком (для глазурі )
- Маргарин - 70 грам (або вершкове масло)

1. Цей торт можна готувати з глазур'ю і без, з кремом і без. Даний рецепт розрахований на багатошаровий торт з кремом.

2. Розтираємо маргарин з цукром. Краще це робити ложкою вручну.

3. Додаємо яйця, починаємо збивати.

4. В самому кінці вводимо сметану і продовжуємо збивати. Ванільний цукор можна додати в тісто, а можна в крем. Я вважаю за краще додавати його в тісто, оскільки під час випікання він розкриває свій аромат і випічка виходить краще і смачніше.

5. Вводимо борошно і продовжуємо збивати. Тісто має вийти середньої густоти (як 15% крем). Тепер тісто потрібно розділити на дві частини. В одну частину додаємо какао, а другу залишаємо в первісному вигляді.

6. Виливаємо в форму відразу білий шар, зверху - темний, і так далі. Постарайтеся витрачати всю масу так, щоб її вистачило на 3 коржа. Я завжди випікаю окремо коржі, так швидше і зручніше.

7. Для крему нам знадобиться сметана і цукор. Збиваємо ці два інгредієнти міксером до густоти і ставимо в холодильник.

8. Відправляємо коржі випікатися в розігріту до 200 градусів духовку. Кожен корж випікається близько 10 хвилин. Даємо їм охолонути, після чого можна промащувати остиглим кремом.

9. Тепер коржі можна промазати кремом, також пропоную зробити глазур. Для цього розтопіть шоколад і полийте їм зверху тортик. Коли торт трохи постоїть, його можна прибрати в холодильник на 4-5 годин для просочення.