Торт з сметанним кремом
(покроковий рецепт з фото)
Для мене випічка кожен день - це вже звичайна справа. Я просто обожнюю піч, причому пробую часто нові рецепти, і з них вибираю перевірені, які йдуть в мою кухарський колекцію.
Я хочу вам розповісти один з таких рецептів. Напевно, його знають багато домогосподарки, особливо ті, які пам'ятають святкові дні за часів СРСР. Зараз ви згадаєте про те, як приготувати торт з сметанним кремом, а саме - торт "рижик" . Медовий і м'який десерт з ідеальною просоченням коржів і простим складом тіста до ваших послуг!
- Борошно - 600 грам
- Мед - 250 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Цукор - 300 грам
- Крем 25% - 800 грам
- Яйце - 2 штуки
- Сода - 2 чайних ложки
У каструлю покладіть яйця, вершкове масло, 60 г. Цукру, соду і мед. Поставте суміш на вогонь, трохи нагрійте. А потім, Не виключаю вогонь, збивайте міксером до піни.
Потім перелийте суміш в миску і всипте борошно. Замішайте липке тісто, зробіть з нього кулю.
Розділити тісто 10 частин. Кожну частину розкачати в млинець на пергаментному папері. І проткніть тісто виделкою по всьому діаметру.
Розігрійте духовку до 200 градусів. Кожен корж по черзі запікайте на пергаментному папері і деку по 6 хвилин.
Поки тісто остигає, приготуйте крем. Сметану змішайте з цукром, що залишився. Збийте їх до єдиної консистенції.
Сформуйте торт, укладаючи коржі один на одного і промазуючи їх кремом. Зовні теж потрібно все змастити.
Прикрасьте торт обрізками від коржів, приберіть його в холодильник на 10 годин. Приємною дегустації!