Торт «сметанник» зі згущеним молоком
(покроковий рецепт з фото)
Ніжний і соковитий торт, який підкорить всіх у вашій родині: от мала до велика. Готується він просто, а продукти недорогі і доступні, приступаємо до рецептом, як приготувати торт "сметанник" зі згущеним молоком.
Цей десерт один з найпростіших і доступних за ціною. Все робиться дуже просто: спершу замішуємо тісто і випікаємо бісквіт, а після цього розрізаємо коржі і перемащуємо їх кремом. Страву можна прикрасити тим же кремом зверху і посипати бісквітної крихтою, або покрити шоколадною глазур'ю.
- Борошно - 2 склянки
- Цукор - 1, 5 склянки
- Згущене молоко - 200 грам
- Какао - 2 Ст. Ложки
- Яйце - 2 штуки
- Крем - 250 грам
- Сода - 1 Чайна ложка
- Олія - 250 грам
- Цукрова пудра - 250 грам
1. У миску вбиваємо яйця, додаємо цукор і перетираємо. В окремій мисці змішуємо 100 мілілітрів згущеного молока з какао, перемішуємо і додаємо до яєчно-цукрової маси, також додаємо сметану і соду, гаситься оцтом. Все ретельно перемішуємо.
2. Борошно заздалегідь просіюємо і поступово вводимо до рідкої масі. Поділяємо тісто на 2 частини, першу виливаємо в форму, змащену маслом і випікаємо в духовці при температурі 180 градусів до готовності, теж проробляємо і з другої.
3. Готові коржі охолоджуємо, після чого кожен розрізаємо на 2 частини, всього виходить 4 коржа.
4. Для крему трохи підтоплює масло і змішуємо його з цукровою пудрою, додаємо 100 мілілітрів згущеного молока і міксером збиваємо, відправляємо в холодильник на півгодини.
5. Готові коржі перемащуємо кремом, також змащуємо верх, у торта обрізаємо краю і перетираємо обрізки в крихту, посипаємо верх і краю. Відправляємо готовий торт в холодильник на ніч для просочування.