Рецепт Торт «сметанник» зі згущеним молоком фото

Торт «сметанник» зі згущеним молоком
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти , Бісквітне тісто
Страви без випічки
На святковий стіл
Випічка , Торти , Бісквіт , Сметанник
Кількість порцій: 1
Час приготування: 12 г. 0 хв.

Ніжний і соковитий торт, який підкорить всіх у вашій родині: от мала до велика. Готується він просто, а продукти недорогі і доступні, приступаємо до рецептом, як приготувати торт"Сметанник" зі згущеним молоком.

Опис приготування:

Цей десерт один з найпростіших і доступних за ціною. Все робиться дуже просто: спершу замішуємо тісто і випікаємо бісквіт, а після цього розрізаємо коржі і перемащуємо їх кремом. Страву можна прикрасити тим же кремом зверху і посипати бісквітної крихтою, або покрити шоколадною глазур'ю.

  • Борошно - 2 склянки
  • Цукор - 1, 5 склянки
  • Згущене молоко - 200 грам
  • Какао - 2 Ст. Ложки
  • Яйце - 2 штуки
  • Крем - 250 грам
  • Сода - 1 Чайна ложка
  • Олія - 250 грам
  • Цукрова пудра - 250 грам
торт
1. У миску вбиваємо яйця, додаємо цукор і перетираємо. В окремій мисці змішуємо 100 мілілітрів згущеного молока з какао, перемішуємо і додаємо до яєчно-цукрової маси, також додаємо сметану і соду, гаситься оцтом. Все ретельно перемішуємо.
торт
2. Борошно заздалегідь просіюємо і поступово вводимо до рідкої масі. Поділяємо тісто на 2 частини, першу виливаємо в форму, змащену маслом і випікаємо в духовці при температурі 180 градусів до готовності, теж проробляємо і з другої.
торт
3. Готові коржі охолоджуємо, після чого кожен розрізаємо на 2 частини, всього виходить 4 коржа.
торт
4. Для крему трохи підтоплює масло і змішуємо його з цукровою пудрою, додаємо 100 мілілітрів згущеного молока і міксером збиваємо, відправляємо в холодильник на півгодини.
торт
5. Готові коржі перемащуємо кремом, також змащуємо верх, у торта обрізаємо краю і перетираємо обрізки в крихту, посипаємо верх і краю. Відправляємо готовий торт в холодильник на ніч для просочування.

Схожі рецепти