Торт Панчо класичний
(покроковий рецепт з фото)
Нехитрий, простий, але такий улюблений всіма торт "панчо"! Нічого складного в приготуванні немає, але торт виходить ошатним і дуже добре просоченим. Класичні десерти завжди в моді!
Тістечка"Pancho" дуже простий у приготуванні, і навіть якщо ви ніколи не готували торти, з цим ви точно впораєтеся. Рецептів приготування цього торта є безліч, і що б ви не додали в нього, "панчо" буде смачним і соковитим. Сьогодні я хочу розповісти і показати, як приготувати торт "панчо" класичний. Хоча, якщо бути ще точніше, то навіть класичних варіантів приготування цього смачного торта є дуже багато.
- Борошно - 200 грам
- Яйце - 6 штук
- Цукор - 450 грам(200 г - для крему, 250 - в тісто)
- Какао-порошок - 4 Ст. Ложки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Крем 25% - 800 грам
- Вершкове масло - 30 грам
- Темний шоколад - 50 грам
- Грецькі горіхи - 100 грам
Збиваємо яйця та поступово підсипає цукор, не перестаючи збивати. Збиваємо до густих піків або пишної піни.
Змішаємо сухі інгредієнти: просіяне борошно, какао і розпушувач, перемішаємо їх і потроху додаємо в яєчну суміш, перемішуючи лопаткою або ложкою дуже акуратно.
Змащуємо форму маслом, виливаємо в неї тісто. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 30-35 хвилин. Готовність бісквіта перевіряємо зубочисткою: якщо вона суха, значить бісквіт готовий. Ми залишаємо його остигати на решітці близько однієї години.
Чистимо горіхи від шкаралупи і нарізаємо їх невеликими шматочками. Горіхи краще підсушити на сухій сковороді і очистити від лушпиння, яка дає гіркоту.
Готовий крем: збиваємо сметану і цукор до повного розчинення цукру.
Остиглий бісквіт розрізаємо на дві нерівні частини (верхня частина більше). Нарізаємо більшу частину бісквіта на невеликі шматочки.
Викладаємо залишений корж на блюдо і добре змащуємо його кремом. Зверху щедро посипаємо горіхами.
Далі обмакиваем кожен шматочок бісквіта в кремі і викладаємо гіркою. Крем не скаржаться, щоб торт добре просочився, і посипаємо кожен новий шар горіхами.
Обмащуємо гірку кремом з усіх боків.
У невелику каструлю викладаємо поламаний шоколад і вершкове масло. Далі ставимо каструлю з шоколадом на каструлю з водою - і на невеликий вогонь. Танення шоколад і масло, помішуючи до однорідності. Далі за допомогою шприца або звичайного пакетика (відрізаємо куточок) робимо візерунки на торті. Торт ставимо в холодильник на 3-4 години або на ніч.