Торт «п'яна вишня»
(покроковий рецепт з фото)
Торт "п'яна вишня" - шикарний, чудовий, увінчаний соковитими вишнями. Шматок такого торта з чашкою кави гарантує незабутню насолоду. Шоколад, вишні, ніжний крем і ром - відмінне поєднання!
Торт «П'яна вишня» найкраще готувати напередодні свята, щоб за ніч він встиг просочитися в холодильнику. Що стосується прикраси торта, то тут ви можете проявити фантазію.
- Вершкове масло - 250 грам(200 г - для крему, 50 г - для бісквіта)
- Цукор - 1, 5 склянки
- Яйця - 2 штуки
- Ванілін - 1 Чайна ложка
- Молоко - 1 Склянка
- Борошно - 1, 3 склянки
- Какао - 0, 75 склянки
- Розпушувач - 2, 5 чайних ложки
- Сіль - 2-3 Щепоток
- Вишня - 450 грам
- Ром або коньяк - 0, 5 склянки
- Вода - 0, 25 склянки
- Цукрова пудра - 3 склянки
- Вершковий сир - 450 грам (маскарпоне, Філадельфія, Альметте, завантажень)
- Вишневий сироп - 4 Ст. Ложки
2. Викладіть вишні без кісточок в миску і залийте ромом. Залиште на годину. Потім вишні відкиньте на друшляк над каструлею, ром залиште.
4. Міксером або блендером збийте 4 ст. Ложки вершкового масла, 1, 5 склянки цукру, 2 яйця і ванілін. Збивайте протягом 8-10 хвилин, потім додайте тепле молоко. Ще раз добре перемішайте.
6. Перемішайте тісто лопаткою до однорідної маси.
9. Приготуйте крем. Міксером або блендером збийте 200 г масла з 3-ма склянками цукрової пудри і декількома пучками солі. Відразу не збивайте на великій швидкості, т.К. Над вашою головою підніметься білу хмару пудри. Поступово введіть вершковий сир, не припиняючи збивати. В кінці додайте вишневий сироп. Готовий крем охолодіть.