Рецепт Торт «п'яна вишня» фото

Торт «п'яна вишня»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Ягоди , Бісквітне тісто , Вишня
На святковий стіл
Випічка , Торти
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Торт"П'яна вишня" - шикарний, чудовий, увінчаний соковитими вишнями. Шматок такого торта з чашкою кави гарантує незабутню насолоду. Шоколад, вишні, ніжний крем і ром - відмінне поєднання!

Опис приготування:

Торт «П'яна вишня» найкраще готувати напередодні свята, щоб за ніч він встиг просочитися в холодильнику. Що стосується прикраси торта, то тут ви можете проявити фантазію.


  • Вершкове масло - 250 грам(200 г - для крему, 50 г - для бісквіта)
  • Цукор - 1, 5 склянки
  • Яйця - 2 штуки
  • Ванілін - 1 Чайна ложка
  • Молоко - 1 Склянка
  • Борошно - 1, 3 склянки
  • Какао - 0, 75 склянки
  • Розпушувач - 2, 5 чайних ложки
  • Сіль - 2-3 Щепоток
  • Вишня - 450 грам
  • Ром або коньяк - 0, 5 склянки
  • Вода - 0, 25 склянки
  • Цукрова пудра - 3 склянки
  • Вершковий сир - 450 грам (маскарпоне, Філадельфія, Альметте, завантажень)
  • Вишневий сироп - 4 Ст. Ложки
торт
1. Вишні промийте під проточною водою. Відразу відкладіть жменю для прикраси. З інших вишень виберіть кісточки.
торт
2. Викладіть вишні без кісточок в миску і залийте ромом. Залиште на годину. Потім вишні відкиньте на друшляк над каструлею, ром залиште.
торт
3. Розігрійте духовку до 180 градусів. Форми для випічки бісквіта, а їх буде два, змастіть маслом - вершковим або рослинним, присипте борошном.
торт
4. Міксером або блендером збийте 4 ст. Ложки вершкового масла, 1, 5 склянки цукру, 2 яйця і ванілін. Збивайте протягом 8-10 хвилин, потім додайте тепле молоко. Ще раз добре перемішайте.
торт
5. В окремій мисці змішайте борошно, какао, щіпку солі і розпушувач. Просійте отриману суміш у збите тісто.
торт
6. Перемішайте тісто лопаткою до однорідної маси.
торт
7. Готове тісто викладіть у форми і випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці протягом півгодини. Готовність перевіряйте дерев'яною зубочисткою - вона повинна бути сухою.
торт
8. Бісквіти остудіть.
торт
9. Приготуйте крем. Міксером або блендером збийте 200 г масла з 3-ма склянками цукрової пудри і декількома пучками солі. Відразу не збивайте на великій швидкості, т.К. Над вашою головою підніметься білу хмару пудри. Поступово введіть вершковий сир, не припиняючи збивати. В кінці додайте вишневий сироп. Готовий крем охолодіть.
торт
10. Бісквіти розрізати вздовж на дві частини.
торт
11. Нижній шар торта просочити ромом, які залишилися після вишні. Зробити це можна за допомогою кондитерської пензлика. Потім викладіть 1/4 частина крему, крем - шар п'яною вишні.
торт
12. Накрийте перший бісквітів-кремово-вишневий шар ще однією половинкою бісквіта і повторіть все знову.
торт
13. Таким же чином промажьте всі верстви торта.
торт
14. Весь торт змастити кремом. Зверху прикрасьте вишнею. Збоку можна зробити декоративну смужку з шоколадної стружки або присипати боки торта какао. Торт"П'яна вишня" готовий! Смачного!

Схожі рецепти