Торт «Маковей» з млинців
(покроковий рецепт з фото)
Дорогі поварята, скоро Масляна, і з цього приводу пропоную вам спробувати смачний маковий тортик "маківка" . Ніжні млинці в поєднанні з заварним маковим кремом - просто дивовижний десерт!
Зараз я розповім, як приготувати торт "маківка" з млинців. Це дуже ніжний і смачний торт, який складається з млинців і заварного крему з маком. Симпатичний і м'який, він не потребує прикрасі, мак робить його незвичайним і таким особливим. Спробуйте!
- Молоко - 1 літр(500 мл в крем, 500 мл в тісто)
- Яйце - 6 штук(2 шт в тісто, 4 шт в крем)
- Сіль - 2 щіпки (в тісто)
- Цукор - 200 грам(170 г в крем, 30 г в тісто)
- Розпушувач - 1 Чайна ложка (в тісто)
- Борошно пшеничне - 550 грам(500 в тісто, 50 г в крем)
- Масло рослинне без запаху - 40 мілілітрів (в тісто)
- Вершкове масло - 100 грам (в вершках)
- Мак - 4 Ст. Ложки (в вершках)
- Вода газована - 200 мілілітрів (в тісто)
1. Підготуйте продукти для млинців і крему. Приступимо!
2. Почнемо з тіста для млинців. В молоко додайте сіль, цукор, яйця. Збийте до появи піни.
3. Всипте борошно і розпушувач. Кількість борошна зразкову, але тісто повинне вийти густим. Розмішуйте міксером, поки не підуть грудочки.
4. Готово.
5. Влийте рослинне масло і сильногазована воду, знову міксером перемішайте тісто. Тепер воно по консистенції рідке, млинцеве.
6. Переходимо до смаження млинців. Сковороду млинцеву змастіть перед першим млинцем маслом, надлишки масла видаліть паперовим рушником. Наливайте ополоником тісто в центр сковороди і круговим рухом руки розподіляйте. Смажте до золотистого кольору. Переверніть лопаткою і доведіть млинець до готовності. Остудіть млинці.
7. Для крему з'єднайте яйця з цукром, міксером збийте до появи пишною світлої маси.
8. Додайте борошно і знову міксером перемішайте.
9. Влейте молоко, краще це робити при працюючому міксері, щоб маса відразу перемішувалася.
10. Всипте сухий мак. Перемішайте ложкою.
11. Поставте на вогонь каструльку і при непріривності помішуванні доведіть крем до загустіння. Зніміть з вогню, додайте олію, перемішайте.
12. Зберіть торт: кожен млинець змастіть кремом, поки не закінчиться крем і млинці.
13. Тортик поставте в холодильник на 2 годину.
14. Пригощайтеся найніжнішим тортиком з млинців!