Рецепт Торт «Маковей» з млинців фото

Торт «Маковей» з млинців
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Молочні продукти , Мак
Страви без випічки
На святковий стіл , Масляна
Випічка , Солодке , Торти , Млинцевий торт
Кількість порцій: 8
Час приготування: 4 г. 0 хв.

Дорогі поварята, скоро Масляна, і з цього приводу пропоную вам спробувати смачний маковий тортик"Маківка" . Ніжні млинці в поєднанні з заварним маковим кремом - просто дивовижний десерт!

Опис приготування:

Зараз я розповім, як приготувати торт"Маківка" з млинців. Це дуже ніжний і смачний торт, який складається з млинців і заварного крему з маком. Симпатичний і м'який, він не потребує прикрасі, мак робить його незвичайним і таким особливим. Спробуйте!

  • Молоко - 1 літр(500 мл в крем, 500 мл в тісто)
  • Яйце - 6 штук(2 шт в тісто, 4 шт в крем)
  • Сіль - 2 щіпки (в тісто)
  • Цукор - 200 грам(170 г в крем, 30 г в тісто)
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка (в тісто)
  • Борошно пшеничне - 550 грам(500 в тісто, 50 г в крем)
  • Масло рослинне без запаху - 40 мілілітрів (в тісто)
  • Вершкове масло - 100 грам (в вершках)
  • Мак - 4 Ст. Ложки (в вершках)
  • Вода газована - 200 мілілітрів (в тісто)
торт
1. Підготуйте продукти для млинців і крему. Приступимо!
торт
2. Почнемо з тіста для млинців. В молоко додайте сіль, цукор, яйця. Збийте до появи піни.
торт
3. Всипте борошно і розпушувач. Кількість борошна зразкову, але тісто повинне вийти густим. Розмішуйте міксером, поки не підуть грудочки.
торт
4. Готово.
торт
5. Влийте рослинне масло і сильногазована воду, знову міксером перемішайте тісто. Тепер воно по консистенції рідке, млинцеве.
торт
6. Переходимо до смаження млинців. Сковороду млинцеву змастіть перед першим млинцем маслом, надлишки масла видаліть паперовим рушником. Наливайте ополоником тісто в центр сковороди і круговим рухом руки розподіляйте. Смажте до золотистого кольору. Переверніть лопаткою і доведіть млинець до готовності. Остудіть млинці.
торт
7. Для крему з'єднайте яйця з цукром, міксером збийте до появи пишною світлої маси.
торт
8. Додайте борошно і знову міксером перемішайте.
торт
9. Влейте молоко, краще це робити при працюючому міксері, щоб маса відразу перемішувалася.
торт
10. Всипте сухий мак. Перемішайте ложкою.
торт
11. Поставте на вогонь каструльку і при непріривності помішуванні доведіть крем до загустіння. Зніміть з вогню, додайте олію, перемішайте.
торт
12. Зберіть торт: кожен млинець змастіть кремом, поки не закінчиться крем і млинці.
торт
13. Тортик поставте в холодильник на 2 годину.
торт
14. Пригощайтеся найніжнішим тортиком з млинців!

Схожі рецепти