Рецепт Торт «казка» фото

Торт «казка»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Молочні продукти , Яйця , Вершкове масло
Страви без випічки
Для дітей , На святковий стіл , Десерт , День народження , Ювілей
Випічка , Торти
Кількість порцій: 7-8
Час приготування: 2 г. 0 хв.

У цього тортика дуже багато назв. Він складається з трьох різних коржів, які один одного доповнюють. Він чомусь навіть схожий на ніжний кекс з кремом. Ось, рецепт, як приготувати торт"Казка" .

Опис приготування:

Крем можна приготувати за своїм смаком. Це може бути шоколадна помадка або просто згущене молоко. Готовність коржів перевіряйте дерев'яною шпажкою, вона повинна бути сухою після занурення в центр коржа. Остудіть коржі на решітці перед тим, як збирати торт.

  • Яйце - 1 штука (для одного коржа)
  • Цукор - 90 грам (для одного коржа)
  • Крем - 0, 5 склянки (для одного коржа)
  • Борошно - 65 грам (для одного коржа)
  • Сода - 1 Чайна ложка (для одного коржа)
  • Оцет 9% - 1 Ст. Ложка (для одного коржа)
  • Ізюм - 100 грам
  • Горіхи - 100 грам
  • Мак - 0, 5 склянки
  • Вершкове масло - 250 грам
  • Згущене молоко - 120 грам
  • Сіль - 3 щіпки
торт
1. Для приготування одного коржа збийте міксером яйце до збільшення в обсязі і стану піни. Додайте щіпку солі.
торт
2. Двома підходами додайте цукор і продовжуйте збивати міксером до його розчинення.
торт
3. Потім додайте в яєчну суміш борошно і сметану. Перемішайте все лопаткою.
торт
4. Соду погасите оцтом, додайте в тісто. Горіхи докладний качалкою, відправте в тісто і перемішайте.
торт
5. Дно форми для випікання застеліть пергаментним папером. Вилийте туди тісто і розрівняйте. Випікайте при температурі 180 градусів 20 хвилин.
торт
6. За цим же принципом випікайте ще 2 коржа. Але в один з них додайте замість горіхів мак, а в другій - родзинки.
торт
7. Для приготування крему м'яке вершкове масло збийте міксером до збільшення в обсязі. Потім додайте згущене молоко і збийте ще раз.
торт
8. Почніть збирати торт. Перший корж на блюді - з горіхами. Змастіть його кремом, накрийте коржем з маком, укрийте кремом і зверху покладіть корж з родзинками.
торт
9. Верх і боки торта змастіть залишками крему. Надішліть його в холодильник на 4-5 годин, щоб він просочився.
торт
10. Перед подачею присипте торт какао або тертим шоколадом. Приємного чаювання!

Схожі рецепти