Торт без коржів
(покроковий рецепт з фото)
Яке ж свято без торта! Він не обов'язково повинен бути багатошаровим, є різні варіації, наприклад, торт-рулет або сирний торт. Розповім, як приготувати торт без коржів, з ганашем і фруктами.
Для випічки торта знадобиться спеціальна форма, в якій серединка не впадає, як в звичайних, а доходить майже до верху. Так можна спекти основу, а потім заповнити її шоколадним ганашем (як в цьому рецепті), будь-яким кремом (наприклад, збитими вершками, масляним або сирним).
- Какао - 3/4 склянки
- Борошно - 2, 5 склянки (неповні)
- Сіль - 1 щіпка
- Сода - 1, 5 чайних ложки
- Цукор - 2 склянки
- Вода - 2 склянки
- Вершкове масло - 180 грам
- Яйця - 3 штуки
- Екстракт ванілі - 2, 5 чайних ложки
- Шоколадна стружка - 1 Склянка
- Шоколад - 85 грам
- Жирні вершки - 1/3 склянки
- Малина - 1 Склянка
1. Спершу переконайтеся, що для випічки є всі необхідні інгредієнти.
2. В одній мисці змішайте цукровий пісок, какао і залийте гарячою водою, розмішайте. В іншій мисці з'єднайте розтоплене і охолоджене вершкове масло, яйця і екстракт ванілі. У третій мисці - борошно, сіль і соду.
3. У миску з какао влийте олійно-яєчну суміш, перемішайте. Додайте сухі складові і розмішайте. Змастіть форму для випічки і вилийте в неї тісто, посипте шоколадною стружкою. Струсіть форму, щоб позбутися від пухирців. Запікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 45-50 хвилин. Готову основу остудіть протягом 1 годину.
4. Розігрійте вершки і приберіть їх з вогню, додайте шоколад і залиште на 1-2 хвилини, потім розмішайте і залишіть для охолодження на 10 хвилин. Остигнула основу заповніть ганашем, прикрасьте торт малиною і подавайте.