Тонкі млинці з маком
(покроковий рецепт з фото)
На масляного тижня або в будь-який з сімейних сніданків приготуйте смачні, солодкі і дуже апетитні млинчики з маком! думаю, до смаку такі млинці припадуть всім членам сім'ї!
Хтось готує млинці з маковою начинкою, я ж пропоную додавати мак прямо в тісто. При цьому ніяких складних маніпуляцій з маком робити не потрібно. Все швидко і просто. Зараз розповім докладно, як приготувати тонкі млинці з маком.
- Борошно - 13 Ст. Ложок (з невеликою гіркою)
- Молоко - 350 мілілітрів
- Вершкове масло - 50 грам
- Куряче яйце - 2 штуки
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Мак - 2 Ст. Ложки
- Цедра лимону - 1 Чайна ложка
- Масло рослинне - За смаком (для смаження)
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Мак залийте окропом на 7-10 хвилин.
Молоко з маслом нагрійте до теплого стану і розчинення масла.
Яйця збийте з цукром і цедрою лимона.
Влийте молоко в яйця. Перемішайте.
Введіть просіяне борошно і проціджений від води мак. Зробіть однорідне тісто.
Сковороду змащуйте рослинним маслом і смажте млинці з двох сторін. Якщо тісто вийшло трохи густим, додайте окропу і перемішайте.
Смачного!