Тонкі млинці без дірочок
(покроковий рецепт з фото)
Ароматні тонкі млинці без дірочок приготувати не складно, якщо у вас під рукою є все необхідне. Головне - не надто розжарювати сковороду, щоб тісто плавно розливалося по ній.
Немає нічого смачнішого ароматного теплого тонкого млинця, вмочити в тягучий квітковий мед. Від такого сніданку не відязикаться ніхто у вашій родині, тому заздалегідь готуйте більшу кількість млинців, благо це справа не важка і не довгий! Подавайте їх до столу гарячими.
- Куряче яйце - 2 штуки
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Борошно пшеничне - 6-7 Ст. Ложок
- Кисле молоко - 300 мілілітрів
- Масло рослинне - 1, 5 Ст. Ложки
- Сіль - 1 щіпка
Підготуйте зазначені продукти. Млинці можна створити на молоці, кисляку, кефірі тощо.
Вбийте курячі яйця в глибоку ємність, влийте туди ж кисле молоко або молоко будь-якої жирності. Всипте цукор і сіль. Сіль додавати обов'язково - вона відтіняє солодкість млинчиків. Збийте все виделкою або вінчиком.
Всипте пшеничне борошно і ще раз все збийте, створюючи рідкуватий тісто для млинців. Відставте ємність на 15 хвилин в сторону, щоб в тесті активізувалася клейковина. Потім влийте рослинне масло без запаху і перемішайте.
Розжарити сковороду на плиті, змастіть в перший раз маслом і вилийте на неї частину тесту. Округлите його по дну сковороди і обсмажте млинець на мінімальному нагріві приблизно 1 хвилину. Переверніть і обсмажте ще 1 хвилину. Таким чином приготуйте і інші млинці.
Викладіть золотисті млинці на тарілку і подайте до столу з квітковим медом.