Тісто на млинці на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні ви дізнаєтеся, як приготувати тісто на млинці на кефірі. Це справа нехитра, але теж є свої тонкощі. Млинці виходять м'які і повітряні.
Млинцеве тісто готувати досить просто. Але для будь-якої справи потрібна вправність. Досвід потрібен всюди. Якщо у вас його немає, або мало, тоді уважно читайте мій рецепт! Насправді, я планувала робити тісто тільки на кефірі. Але підійшли друзі, довелося робити більше. Будинки виявилася мінералка. Додала її разом з додатковою порцією борошна.
- Борошно - 2 склянки
- Яйця - 3 штуки
- Кефір - 1 літр
- Вода / mineralka - 1 літр
- Сода - 1 Чайна ложка
- Масло рослинне - 50 мілілітрів
- Цукор - 100 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
Виливаємо в глибоку миску кефір. Razbivaem яйця. Збиваємо все виделкою, віночком або міксером. Досипаємо цукор і сіль.
Просіваємо борошно прямо в миску з кефіром і яйцями. У гірку борошна кладемо чайну ложку соди. Все ретельно розмішуємо, щоб не залишилося грудочок.
Наливаємо в тісто близько літра мінеральної води з газом. Млинці на такій воді виходять особливо повітряними. Можна використовувати тільки кефір, або сироватку. Підійде і звичайна вода. В кінці вливаю рослинне масло, щоб млинці не прилипали до сковорідки і були більш еластичні.
Розігріваю сковорідку. Як правило, я роблю млинці на 2-х, а то і 3-х сковорідках. Так виходить набагато швидше. На розпечену сковорідку виливаю ополоник млинцевого тесту. Обсмажую млинці з обох сторін.