Тістечко «картопля» з бісквіту
(покроковий рецепт з фото)
Не всі знають, що, згідно оригінальним рецептом, тістечко "картошка" робиться не з пісочної криши, змішаної з какао, а з білого бісквіта. Такий десерт виходить дуже ніжним і смачним.
Якщо ви хочете знати, як приготувати тістечко "картошка" з бісквіту, то цей рецепт для вас. Дуже ніжний десерт з приголомшливою структурою безумовно доведеться вам до смаку. Дуже добре поєднується з гарячим чаєм або кавою.
- Яйця - 3 штуки
- Цукор - 90 грам
- Борошно - 75 грам
- Крохмаль - 15 грам
- Вершкове масло - 125 грам
- Цукрова пудра - 65 грам
- Згущене молоко - 50 грам
- Коньяк - 1 Ст. Ложка
- Какао-порошок - За смаком
Насамперед вам необхідно спекти бісквіт. Для цього в піалках змішайте яйця, цукор, просіяне борошно і крохмаль. Вилийте суміш на деко, який слід попередньо застелити пергаментом для випікання. Розігрійте духовку до ста вісімдесяти градусів і і печіть 20 хвилин.
Коли бісквіт буде готовий, дістаньте його з духовки і залиште остигати. Після повного охолодження розламати коржик на невеликі шматочки і складіть в чашу блендера.
На максимальній швидкості протягом двох хвилин збивайте поламаний бісквіт так, щоб вийшла дрібна крихта. Якщо під рукою у вас немає блендера, то зробити це можна за допомогою качалки або м'ясорубки.
У невеликій скляній піалках збийте на максимальній швидкості міксера вершкове масло і цукрову пудру. Коли маса побіліє, додайте туди згущене молоко і збивайте ще кілька хвилин.
Викладіть крем до дроблення бісквіту. Додайте зверху ложку коньяку. Ви можете замінити його на лікер або ром. Алкоголь додасть дуже ароматну нотку тістечком. Ретельно перемішайте всі інгредієнти до однорідності.
Сформуйте невеликі "картоплини" з отриманої солодкої маси. Викладіть їх на деко або будь-яку іншу поверхню.
У невелику мисочку насипте какао-порошок. По черзі обваляти кожну "картоплю" в какао. Дайте тістечком полежати, Потім обваляти в какао знову. Залиште готові вироби в холодильнику на годину.