Свинина в чорносливі
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6
Час приготування: 4 г. 0 хв.
Свинина запікається цілим шматком в"шубці" з чорносливу, меду і червоного вина. Подавати таку страву можна в якості гарячого або холодної закуски у вигляді нарізки. Дуже смачно і ароматно!
Опис приготування:
Запікати таким чином можна і телятину, і яловичину. Також в Чорносливовий масу можна додати подрібнений часник, зелень або якісь спеції на ваш смак. Пробуйте, буде дуже смачно і ароматно!
- Свинина одним шматком - 800 грам
- Чорнослив без кісточок - 300 грам
- Вино червоне - 6 Ст. Ложок
- Мед - 1 Ст. Ложка
- Мускатний горіх - 1/3 чайних ложки
- Коріандр мелений - 1/3 чайних ложки
- Гвоздика бутон - 15 штук
- Перець мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
1. Свинину помийте, обсушити і надріжте у вигляді ромбів хрест навхрест.
2. У центр кожного ромба вставте по бутона гвоздики.
3. Чорнослив ошпарьтеокропом, обсушити і покладіть в чашу блендера.
4. Подрібніть до однорідного стану.
5. Додайте до чорносливу мед і вино.
6. Додайте коріандр, мускатний горіх, сіль і перець. Перемішайте.
7. Складіть в кілька шарів фольгу, викладіть в центр шматок свинини і промажте її сливової масою.
8. Загорніть фольгу і запікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 1 немає. 20 хвилин.
9. Смачного!