Соус з куркою і картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 1 г. 30 хв.
Пропоную вам на замітку досить простий рецепт соусу з куркою і картоплею, приготований без засмажкою і зайвого жиру. Ця страва стане відмінним обідом або вечерею для всієї родини.
Опис приготування:
Даний рецепт приготування соусу з куркою і картоплею хороший тим, що готується страва досить просто, а головне - це не тільки смачна, але і корисна їжа. При бажанні, звичайно, курку можна попередньо обсмажити. Томатну пасту можна поєднувати з томатним соусом або перетертими помідорами.
- Курка - 1 кілограм
- Картопля - 6-7 штук
- Цибулина - 1-2 штук
- Томатна паста - 2-3 Ст. Ложок
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Часник - 1-2 зубчиків (по бажанню)
- Свіжа зелень - 30 грам
1. Ви ще не знаєте, як приготувати соус з куркою і картоплею? Тоді цей рецепт для вас. Для початку необхідно розділити курку на шматочки, ретельно вимивши, і відправити в каструлю або сотейник. Використовувати можна також виключно філе, тоді страва буде менш жирним.
2. Залити курку водою і відправити закипати. При бажанні можна покласти цілу цибулину для аромату і більш прозорого бульйону, а також лавровий лист.
3. Коли вода закипить, акуратно шумівкою зняти піну. Посолити за смаком. При бажанні можна додати трохи перцю.
4. Тим часом очистити і нарізати дрібними кубиками цибулину.
5. Додати цибулю в каструлю і залишити на повільному вогні варитися близько 25 хвилин.
6. За цей час можна вимити і очистити картоплю. Нарізати його невеликими кубиками або четвертинками.
7. Додати картоплю в каструлю, акуратно перемішати і залишити варитися до готовності. Час приготування залежить від розміру шматочків курки та картоплі.
8. Коли картопля майже готовий необхідно розвести томатну пасту бульйоном і ретельно перемішати. Рецепт приготування соусу з куркою і картоплею передбачає використання саме пасти, щоб додати страві насичений колір. А для смаку можна додати томатний соус, в тому числі і зі спеціями.
9. Додати томатну пасту і добре перемішати. Залишити ще на 5-7 хвилин на повільному вогні. При бажанні також можна додати улюблені спеції.
10. Останнім етапом необхідно очистити і подрібнити часник, а також попередньо вимиту і просушену зелень. Часник можна додати в каструлю з соусом хвилин за 10 до готовності або разом із зеленню перед подачею.
11. Готовий соус зняти з вогню і подавати до столу гарячим.