Сметанний пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 2 г. 0 хв.
Зі сметаною в якості основи виходить дуже м'яке тісто. Воно підійде і для солодкої випічки, і для прісної (наприклад, для пиріжків). Тому я люблю його використовувати на своїй кухні.
Опис приготування:
Багато виходять досить смачними і затримуються в домашньому меню. Прочитайте і ви, як приготувати сметанний пиріг. У нього можна додати родзинки або горіхи, хоча в будь-якому випадку буде ніжна начинка, якої виявилося досить багато. Дуже м'яку випічку можна красиво прикрасити і подати до свята.
- Яйце - 5 штук(1 шт. - в тісто, 4 шт. - в начинку)
- Борошно - 3 склянки
- Молоко - 1 Склянка
- Крем - 2, 5 склянки
- Цукор - 7 Ст. Ложок(1 ст. Ложка - в тісто, 6 ст. Ложок - в начинку)
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Дріжджі сухі - 1 Чайна ложка
- Сода - 1 щіпка
- Сіль - 1 Чайна ложка
Борошно просійте. Додайте до неї сіль, цукор, соду і дріжджі. Перемішайте суміш.
Підігрійте молоко. Влийте його до борошняної масі.
Додайте яйце і замішати тісто.
Підливайте до тесту рослинне масло, продовжуйте його замішувати. Залиште тісто в теплому місці під рушником на годину.
А поки займіться начинкою. Змішайте сметану з яйцями.
Додайте цукор. Збийте масу віночком до єдиної консистенції.
Готове тісто розкачати в коло по діаметру форми для запікання (плюс кінець).
Форму змастіть вершковим маслом. У неї покладіть тісто. В центр влейте начинку.
Краї тесту можете красиво надрізати.
Запікайте пиріг при 200 градусах в духовці протягом 40 хвилин. Приємного чаювання!