Сметанний пиріг з ягодами
(покроковий рецепт з фото)
Сметанний пиріг з ягодами виглядає просто приголомшливо! Кислинку солодкого пишного пирога надають ягоди. Ягоди можна використовувати будь-які сезонні. Наш пиріг - з малиною і чорницею. Вкуснятина!
Як приготувати сметанний пиріг з ягодами?
1. У миску викладіть розм'якшене вершкове масло (220 г), засипте цукор. Збийте міксером до кремової консистенції.
2. Vbeyte яйця, додайте сметану, ванільний цукор, ще раз збийте до утворення однорідної маси.
3. В іншій мисці змішайте сухі інгредієнти - просіяне борошно, розпушувач.
4. Поступово введіть суху суміш в тісто, продовжуючи збивати. Тісто має вийти консистенції густої сметани.
5. Для пирога нам потрібні очищені, промиті і просушені ягоди чорниці та малини. Подбайте про це.
6. Приготуйте форму для запікання пирога. Застелите її пергаментним папером або змастіть маслом - вершковим або рослинним.
7. Вилийте тісто у форму. Додайте в нього ягоди і акуратно змішайте, щоб ягоди розподілилися.
8. Духовка повинна бути підігріта до 145 градусів. Надсилайте туди пиріг на 40-45 хвилин. Готовність пирога перевіряйте зубочисткою або заточеною дерев'яної сірником. Як тільки зубочистка буде виходити з тіста сухою - пиріг готовий!
9. Поки пиріг запікається, приготуйте глазур. Для цього в мисці збийте цукрову пудру з маслом кімнатної температури і молоком. 10. Розподіліть крем-глазур по поверхні теплого пирога. Остудіть і подавайте.
Сметанний пиріг з ягодами готовий!
Смачного!
- Вершкове масло - 220 + 50 грам(220 - в тісто, 50 - в глазур)
- Цукор - 250 грам
- Яйця - 2 штуки
- Крем - 230 мілілітрів (середньої жирності)
- Борошно - 250 грам
- Розпушувач - 1 Чайна ложка (або половина чайної ложки соди)
- Ягоди свіжі - 400 грам(240 г - малини, 160 г - чорниці)
- Цукрова пудра - 240 грам (для глазурі)
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
- Молоко - 30 мілілітрів (для глазурі)
1. У миску викладіть розм'якшене вершкове масло (220 г), засипте цукор. Збийте міксером до кремової консистенції.
2. Vbeyte яйця, додайте сметану, ванільний цукор, ще раз збийте до утворення однорідної маси.
3. В іншій мисці змішайте сухі інгредієнти - просіяне борошно, розпушувач.
4. Поступово введіть суху суміш в тісто, продовжуючи збивати. Тісто має вийти консистенції густої сметани.
5. Для пирога нам потрібні очищені, промиті і просушені ягоди чорниці та малини. Подбайте про це.
6. Приготуйте форму для запікання пирога. Застелите її пергаментним папером або змастіть маслом - вершковим або рослинним.
7. Вилийте тісто у форму. Додайте в нього ягоди і акуратно змішайте, щоб ягоди розподілилися.
8. Духовка повинна бути підігріта до 145 градусів. Надсилайте туди пиріг на 40-45 хвилин. Готовність пирога перевіряйте зубочисткою або заточеною дерев'яної сірником. Як тільки зубочистка буде виходити з тіста сухою - пиріг готовий!
9. Поки пиріг запікається, приготуйте глазур. Для цього в мисці збийте цукрову пудру з маслом кімнатної температури і молоком. 10. Розподіліть крем-глазур по поверхні теплого пирога. Остудіть і подавайте.
Сметанний пиріг з ягодами готовий!
Смачного!