Рецепт Сметанний пиріг з ягодами фото

Сметанний пиріг з ягодами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Ягоди
Вегетаріанське харчування
Для дітей, Десерт
Випічка, Солодке, Пироги

Сметанний пиріг з ягодами виглядає просто приголомшливо! Кислинку солодкого пишного пирога надають ягоди. Ягоди можна використовувати будь-які сезонні. Наш пиріг - з малиною і чорницею. Вкуснятина!

Як приготувати сметанний пиріг з ягодами?

1. У миску викладіть розм'якшене вершкове масло (220 г), засипте цукор. Збийте міксером до кремової консистенції.

2. Vbeyte яйця, додайте сметану, ванільний цукор, ще раз збийте до утворення однорідної маси.

3. В іншій мисці змішайте сухі інгредієнти - просіяне борошно, розпушувач.

4. Поступово введіть суху суміш в тісто, продовжуючи збивати. Тісто має вийти консистенції густої сметани.

5. Для пирога нам потрібні очищені, промиті і просушені ягоди чорниці та малини. Подбайте про це.

6. Приготуйте форму для запікання пирога. Застелите її пергаментним папером або змастіть маслом - вершковим або рослинним.

7. Вилийте тісто у форму. Додайте в нього ягоди і акуратно змішайте, щоб ягоди розподілилися.

8. Духовка повинна бути підігріта до 145 градусів. Надсилайте туди пиріг на 40-45 хвилин. Готовність пирога перевіряйте зубочисткою або заточеною дерев'яної сірником. Як тільки зубочистка буде виходити з тіста сухою - пиріг готовий!

9. Поки пиріг запікається, приготуйте глазур. Для цього в мисці збийте цукрову пудру з маслом кімнатної температури і молоком. 10. Розподіліть крем-глазур по поверхні теплого пирога. Остудіть і подавайте.

Сметанний пиріг з ягодами готовий!

Смачного!

  • Вершкове масло - 220 + 50 грам(220 - в тісто, 50 - в глазур)
  • Цукор - 250 грам
  • Яйця - 2 штуки
  • Крем - 230 мілілітрів (середньої жирності)
  • Борошно - 250 грам
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка (або половина чайної ложки соди)
  • Ягоди свіжі - 400 грам(240 г - малини, 160 г - чорниці)
  • Цукрова пудра - 240 грам (для глазурі)
  • Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
  • Молоко - 30 мілілітрів (для глазурі)
Як приготувати сметанний пиріг з ягодами?

1. У миску викладіть розм'якшене вершкове масло (220 г), засипте цукор. Збийте міксером до кремової консистенції.

2. Vbeyte яйця, додайте сметану, ванільний цукор, ще раз збийте до утворення однорідної маси.

3. В іншій мисці змішайте сухі інгредієнти - просіяне борошно, розпушувач.

4. Поступово введіть суху суміш в тісто, продовжуючи збивати. Тісто має вийти консистенції густої сметани.

5. Для пирога нам потрібні очищені, промиті і просушені ягоди чорниці та малини. Подбайте про це.

6. Приготуйте форму для запікання пирога. Застелите її пергаментним папером або змастіть маслом - вершковим або рослинним.

7. Вилийте тісто у форму. Додайте в нього ягоди і акуратно змішайте, щоб ягоди розподілилися.

8. Духовка повинна бути підігріта до 145 градусів. Надсилайте туди пиріг на 40-45 хвилин. Готовність пирога перевіряйте зубочисткою або заточеною дерев'яної сірником. Як тільки зубочистка буде виходити з тіста сухою - пиріг готовий!

9. Поки пиріг запікається, приготуйте глазур. Для цього в мисці збийте цукрову пудру з маслом кімнатної температури і молоком. 10. Розподіліть крем-глазур по поверхні теплого пирога. Остудіть і подавайте.

Сметанний пиріг з ягодами готовий!

Смачного!

Схожі рецепти