Рецепт Смачний торт фото

Смачний торт
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Молочні продукти
Вегетаріанське харчування
Для дітей , На святковий стіл , Десерт , День народження
Випічка , Торти
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 5 г. 0 хв.

Який він - дуже смачний торт? Для мене це шоколадний бісквіт з масляним кремом, а для вас? Торт по цьому рецепту виходить дивно смачним, ніжним і повітряним, а називається він"Прага" .

Опис приготування:

Цей смачний торт називається"Прага" , і готується він по ГОСТу. Приготувати такий торт зможе навіть починаюча господиня. Для глазурі можна взяти звичайну плитку шоколаду, а можна приготувати самому. Крем в даному рецепті масляний.

  • Яйця - 7 штук(2 шт для крему)
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Какао - 60 грам(30г в тісто і 3ст. L. Для глазурі)
  • Борошно - 190 грам(3 ст ложки для крему)
  • Розпушувач - 2 чайних ложки
  • Цукор - 240 грам(3 ст ложки для глазурі)
  • Вершкове масло - 500 грам(400г в крем, 25г в бісквіт, 70г для глазурі)
  • Згущене молоко - 370 грам (для крему)
  • Молоко - 300 мілілітрів (для крему)
  • Ягоди - 1 За смаком
смачний торт - фото крок 1
1. Для приготування цього торта нам знадобляться найпростіші і доступні інгредієнти. У цьому рецепті не використовується маргарин, а замість нього - вершкове масло (для тіста так само).
смачний торт - фото крок 2
2. Для приготування бісквіта потрібно збити яйця з цукром до утворення пишної піни. Цьому процесу потрібно приділити особливу увагу, щоб готовий бісквіт не втратив свою форму. Маса повинна бути щільною і білої.
смачний торт - фото крок 3
3. Додайте всі сухі інгредієнти для тіста і розтоплене вершкове масло. Замісити тісто.
смачний торт - фото крок 4
4. Візьміть форму з високими бортами і вилийте туди тісто. Розрівняйте по всій поверхні і відправте в розігріту до 190 градусів духовку на 20 хвилин.
смачний торт - фото крок 5
5. Залиште готовий бісквіт у формі до повного охолодження, а вже після витягніть його з форми.
смачний торт - фото крок 6
6. Розріжте бісквіт на три рівних коржа. Зробити це можна за допомогою великого гострого ножа або звичайною щільною нитки.
смачний торт - фото крок 7
7. Тепер приступаємо до приготування крему: з'єднайте в каструлі яйця зі згущеним молоком, а окремо розмішайте борошно, какао і молоко.
смачний торт - фото крок 8
8. Тепер з'єднуємо обидві маси, перемішуємо і ставимо на слабкий вогонь. Варимо до того моменту, поки маса не загусне.
смачний торт - фото крок 9
9. Готовий крем потрібно швидко охолодити (можна перелити в іншу холодну миску або поставити в воду з крижаною водою). Температура крему повинна бути кімнатної.
смачний торт - фото крок 10
10. Окремо збийте вершкове масло (кімнатної температури) до пишного стану.
смачний торт - фото крок 11
11. Невеликими частинами додавайте в масло готовий заварний крем і продовжуйте збивати на повній потужності.
смачний торт - фото крок 12
12. Крем повинен вийти дуже пишним і повітряним. Готовий крем краще помістити в кондитерський мішок, так зручніше його розподіляти по всій поверхні.
смачний торт - фото крок 13
13. Кожен корж потрібно промазати готовим кремом, після чого відправити торт в холодильник хвилин на 30-40.
смачний торт - фото крок 14
14. За допомогою кулінарної лопатки розрівняйте крем по всій поверхні. Тепер можна приступати до глазурі та прикрашання.
смачний торт - фото крок 15
15. У сезон свіжих ягід найкраще прикрасити торт з їх допомогою. Окремо потрібно приготувати глазур.
смачний торт - фото крок 16
16. Глазур можна приготувати самому (на основі какао, молока і вершкового масла), а можна розтопити шоколад і додати до нього теж трохи вершкового масла. Готовий торт відправте в холодильник на 4-5 годин, після чого можна подавати його до столу.
смачний торт - фото крок 17
17. Глазур'ю я покриваю лише поверхню, а з боків вона стікає зверху. Виходить дуже красиво. Готовими ягодами на ваш смак прикрасьте ваше кулінарне творіння.

Схожі рецепти