Слойки з яблуками з листкового тіста
(покроковий рецепт з фото)
У нашій родині дуже люблять випічку з яблуками. У сезон і не тільки готую всілякі булочки, пироги і пиріжки з їх використанням. Розповім, як приготувати слойки з яблуками з листкового тіста.
Коли готую випічку з яблуками, то завжди додаю корицю, адже це поєднання є класичним. Для простоти і швидкості використовую вже готове листкове тісто, але якщо є час і бажання, то можна зробити його самостійно. Можна брати солодкі або кисло-солодкі яблука, кожен вибирає за смаком.
- Листкове тісто - 500 грам
- Яблуко - 3-4 штук
- Цукровий пісок - 100 грам
- Обкладинка - За смаком
- Цукрова пудра - За смаком
1. Яблука мою і розрізаю на 2 частини, очищаю їх від насіння і зрізаю шкірку.
2. Нарізаю яблука дрібною соломкою і перекладаю їх у миску.
3. В окремій мисці змішую цукровий пісок і корицю.
4. Готове листкове тісто викладаю на стіл і трохи розкочують.
5. Готове тісто поділяю на 8 частин. Одну з частин кладу на стіл, на одну сторону тесту викладаю яблучну соломку.
6. Посипаю яблука сумішшю кориці і цукру.
7. Накриваю яблучну начинку другою стороною тесту і щільно защипують, щоб начинка в процесі випікання не витікала.
8. Те ж саме проробляю і з іншими частинами тесту. Викладаю пиріжки на деко.
9. Випікаю пиріжки близько 20-30 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці.
10. Готову випічку дістаю з духовки і посипаю цукровою пудрою, потім залишаю для охолодження і потім подаю до столу. Смачного!