Рецепт Слойки з яблуками з листкового тіста фото

Слойки з яблуками з листкового тіста
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Фрукти , Яблука , Листкове тісто
Пісні страви
На полуденок
Випічка , Листкові торти
Кількість порцій: 8
Час приготування: 45 хв.

У нашій родині дуже люблять випічку з яблуками. У сезон і не тільки готую всілякі булочки, пироги і пиріжки з їх використанням. Розповім, як приготувати слойки з яблуками з листкового тіста.

Опис приготування:

Коли готую випічку з яблуками, то завжди додаю корицю, адже це поєднання є класичним. Для простоти і швидкості використовую вже готове листкове тісто, але якщо є час і бажання, то можна зробити його самостійно. Можна брати солодкі або кисло-солодкі яблука, кожен вибирає за смаком.

  • Листкове тісто - 500 грам
  • Яблуко - 3-4 штук
  • Цукровий пісок - 100 грам
  • Обкладинка - За смаком
  • Цукрова пудра - За смаком
слойки з яблуками з листкового тіста - фото крок 1
1. Яблука мою і розрізаю на 2 частини, очищаю їх від насіння і зрізаю шкірку.
слойки з яблуками з листкового тіста - фото крок 2
2. Нарізаю яблука дрібною соломкою і перекладаю їх у миску.
слойки з яблуками з листкового тіста - фото крок 3
3. В окремій мисці змішую цукровий пісок і корицю.
слойки з яблуками з листкового тіста - фото крок 4
4. Готове листкове тісто викладаю на стіл і трохи розкочують.
слойки з яблуками з листкового тіста - фото крок 5
5. Готове тісто поділяю на 8 частин. Одну з частин кладу на стіл, на одну сторону тесту викладаю яблучну соломку.
слойки з яблуками з листкового тіста - фото крок 6
6. Посипаю яблука сумішшю кориці і цукру.
слойки з яблуками з листкового тіста - фото крок 7
7. Накриваю яблучну начинку другою стороною тесту і щільно защипують, щоб начинка в процесі випікання не витікала.
слойки з яблуками з листкового тіста - фото крок 8
8. Те ж саме проробляю і з іншими частинами тесту. Викладаю пиріжки на деко.
слойки з яблуками з листкового тіста - фото крок 9
9. Випікаю пиріжки близько 20-30 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці.
слойки з яблуками з листкового тіста - фото крок 10
10. Готову випічку дістаю з духовки і посипаю цукровою пудрою, потім залишаю для охолодження і потім подаю до столу. Смачного!

Схожі рецепти