Рецепт Сирний заливний пиріг фото

Сирний заливний пиріг
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти , Сир
Страви без випічки
На полуденок
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Цінність заливних пирогів полягає в їх приготуванні. Як зручно, змішати інгредієнти для тіста, залити начинку і спекти. Смак у таких пирогів незалежно від наповнювача, завжди відмінний.

Опис приготування:

Зверніть увагу на приготування начинки. Її необхідно дуже ретельно пробити блендером. Пастоподібний сир краще не брати, є ймовірність витікання при випічці. У пирога існує два варіанти подачі. Його можна подати злегка теплим, тоді сирна начинка буде нагадувати заварний крем, якщо ви його повністю охолодіть, начинка буде схожа з сирною запіканкою.

  • Сир - 300 грам
  • Яйця - 3 штуки
  • Молоко - 150 мілілітрів
  • Борошно пшеничне - 200 грам
  • Пудинг ванільний - 40 грам
  • Розпушувач для тіста - 12 грам
  • Сіль - 1/3 чайних ложки
  • Цукор - 200 грам(110 грам - в тісто, 90 грам - в начинку)
  • Вершкове масло - 80 грам
сирний заливний пиріг - фото крок 1
Підготуйте необхідні інгредієнти.
сирний заливний пиріг - фото крок 2
Збийте яйце 110 грам цукру в піну.
сирний заливний пиріг - фото крок 3
Додайте м'яке масло, борошно, розпушувач для тіста.
сирний заливний пиріг - фото крок 4
Змішайте тісто на малих обертах міксера.
сирний заливний пиріг - фото крок 5
В окрему чашу покладіть сир, 90 грам цукру, пудинг, 100 мл. Молока, сіль і пробийте блендером до однорідного стану.
сирний заливний пиріг - фото крок 6
Візьміть форму для випічки. Зручно випікати в прямокутній. Візуально розділіть тісто на 2 частини. Форму змастіть маслом і вилийте 1 частина тесту.
сирний заливний пиріг - фото крок 7
На тісто розподіліть сирну начинку.
сирний заливний пиріг - фото крок 8
У другу (що залишилася) частина тесту додайте 50 мл. Молока.
сирний заливний пиріг - фото крок 9
Залийте тестом шар начинки. Поставте випікатися пиріг при 180 градусах на 20 хвилин, після переведіть на 160 градусів і випікайте ще 25 хвилин. По середині пирога з'явиться тріщина, це властиво для пирога!
сирний заливний пиріг - фото крок 10
Готовий пиріг дістаньте з духовки, залиште в формі на 15 хвилин, а після витягніть і остудіть.
сирний заливний пиріг - фото крок 11
Пиріг готовий. Смачного!

Схожі рецепти