Сирний заливний пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Цінність заливних пирогів полягає в їх приготуванні. Як зручно, змішати інгредієнти для тіста, залити начинку і спекти. Смак у таких пирогів незалежно від наповнювача, завжди відмінний.
Зверніть увагу на приготування начинки. Її необхідно дуже ретельно пробити блендером. Пастоподібний сир краще не брати, є ймовірність витікання при випічці. У пирога існує два варіанти подачі. Його можна подати злегка теплим, тоді сирна начинка буде нагадувати заварний крем, якщо ви його повністю охолодіть, начинка буде схожа з сирною запіканкою.
- Сир - 300 грам
- Яйця - 3 штуки
- Молоко - 150 мілілітрів
- Борошно пшеничне - 200 грам
- Пудинг ванільний - 40 грам
- Розпушувач для тіста - 12 грам
- Сіль - 1/3 чайних ложки
- Цукор - 200 грам(110 грам - в тісто, 90 грам - в начинку)
- Вершкове масло - 80 грам
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Збийте яйце 110 грам цукру в піну.
Додайте м'яке масло, борошно, розпушувач для тіста.
Змішайте тісто на малих обертах міксера.
В окрему чашу покладіть сир, 90 грам цукру, пудинг, 100 мл. Молока, сіль і пробийте блендером до однорідного стану.
Візьміть форму для випічки. Зручно випікати в прямокутній. Візуально розділіть тісто на 2 частини. Форму змастіть маслом і вилийте 1 частина тесту.
На тісто розподіліть сирну начинку.
У другу (що залишилася) частина тесту додайте 50 мл. Молока.
Залийте тестом шар начинки. Поставте випікатися пиріг при 180 градусах на 20 хвилин, після переведіть на 160 градусів і випікайте ще 25 хвилин. По середині пирога з'явиться тріщина, це властиво для пирога!
Готовий пиріг дістаньте з духовки, залиште в формі на 15 хвилин, а після витягніть і остудіть.
Пиріг готовий. Смачного!