Сирна запіканка з вишнею
(покроковий рецепт з фото)
Сирна запіканка з вишнею - дуже красива, смачна і приваблива запіканка, яка сміливо може претендувати на звання вишуканий десерт. Важливо відмітити, що блюдо малокалорійне!
Сирна запіканка з вишнею - це ще один універсальний рецепт. По суті справи, вишню для цієї запіканки можна використовувати в будь-якому вигляді: і свіжу, і консервовану, і заморожену. Насправді, можна використовувати не тільки вишню! Будь-які фрукти і ягоди в будь-якому вигляді. Здорово, Чи не справедливість?
Крім цього, сирна запіканка з вишнею терпить і то, щоб її запікали в одній великій формі. Тоді при подачі потрібно буде її розрізати на порційні шматочки.
Дуже люблю готувати цю страву!
Пишіть свої відгуки Як вам мій рецепт сирної запіканки з вишнею?
- Сир - 500 грам
- Яйце - 1 штука
- Манна крупа - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 2-3 Ст. Ложок
- Ванільний цукор - - За смаком (трохи)
- Сіль - - Щепоток
- Вишня - 200 грам (свіжа, морожена, п'яна)
Підготуємо всі необхідні інгредієнти.
У зручній посуді замішуємо сир, яйце, цукор і манку. Все ретельно перемішуємо до однорідної маси.
У сирну масу додаємо вишню без кісточок.
Все акуратно перемішуємо, щоб не передавити ягоду. Форми для випікання змащуємо вершковим маслом.
Розкладаємо масу за формами, але не до кінця (під час випікання маса виросте). Запіканку відправляємо запікатися в попередньо розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 25-30 хвилин. Запіканки повинні покритися апетитними корочками, а щоб перевірити чи готові вони - проколів їх зубочисткою. Якщо дерев'яна паличка суха, значить готові!
Готові запіканки подаємо до столу в формах або без, прикрасивши ягодами. Смачного!