Сирна паска в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Який же святковий великодній стіл та й без паски - смачною і ошатною? Оригінальна і корисна сирна паска готується дуже просто, а виходить ніжною, повітряної і дуже смачною.
Сирна паска така ж невід'ємна частина Світлого свята, як і паску. Готувати її дуже легко і просто, і виходить паска ніжною, повітряної і дуже смачною. Раніше сирну паску я не випікав, але у мене є племінники, яким не дуже хочеться подавати сирої сир і яйця. Один раз спробувавши приготувати в духовці таку смакоту, роблю тепер знамените блюдо тільки так. Як зробити сирну паску в духовці, я зараз детально розповім, а ви запам'ятовуйте.
- Сир - 500 грам
- Яйце - 4 штуки
- Цукор - 150 грам
- Вершкове масло - 120 грам(100 г. - для тіста, 20 - для змащування форм)
- Манна крупа - 1 Ст. Ложка
- Сухофрукти - 300 грам (родзинки, чорнослив, чорнослив - по 100 г. Кожного)
- Шоколад - 100 грам
- Ванільний цукор - 1 щіпка (за смаком)
Свіжий сир необхідно протерти, я це зробив через сито, і сир вийде дуже ніжним і повітряним. Можна скористатися блендером.
Додаємо в сир манку і м'яке масло. Добре розминаємо виделкою, додаємо сухофрукти і поламаний на дрібні шматочки шоколад.
Жовтки я відокремили від білків і збив з цукром за допомогою міксера до пишності. Відправляємо жовтки в сирну масу. Добре перемішуємо.
Білки теж збиваємо за допомогою міксера в густу піну і акуратно викладаємо в сир, знову все як слід перемішуємо.
Форму для випікання змащуємо вершковим маслом і присипаємо злегка манкою. Викладаємо тісто так, щоб воно займало трохи більше половини форми. Відправляємо все в розігріту духовку. Випікаємо при 150-180 градусів протягом години 1-1, 15 годину.
Вгору повинен зарум'яниться, якщо серединка нерідких, значить - паска готова. Дайте їй охолонути в духовці, а потім вже діставайте. Прикрашайте на свій смак: глазур'ю з білків і кольоровий кондитерської посипкою. Або обійдіть і зовсім без прикраси.